Routes Molenloop 25 mei

Routes Molenloop 25 mei

De jaarlijkse Molenloop wordt dit jaar gehouden op zaterdag 25 mei. Een bijzondere editie dit keer want de Molenloop wordt opgedragen aan Bert Buddingh: oud-lid van de Ootmarsumse Lopers Club en oud-huisarts in Ootmarsum en omgeving.

Hij overleed in juni vorig jaar aan de gevolgen van kanker. Om geld bijeen te vergaren voor onderzoek naar deze ziekte doet de familie Buddingh’ dit jaar in juni mee aan de Alpe d’HuZes. Lopend en fietsend kan deze Alpenreus in Frankrijk worden beklommen. De opbrengst van de Molenloop komt geheel ten goede aan Alpe d’HuZes. De Molenloop heet dit keer dan ook de Bert Buddingh’ Memorial.

Hardlopers en wandelaars kunnen weer kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 kilometer. De route loopt door de Ageler en Nutter Es met centraal daarin de Kuiperberg. Start en finish zijn bij de molen van Oude Hengel aan de Oldenzaalsestraat. De start van de wandelaars voor beide afstanden is 13.30 uur en voor de hardlopers is de starttijd om 14.00 uur.

De inschrijving is geopend en gaat via inschrijven.nl.

Startgeld voor zowel de wandelaars als hardlopers bedraagt 5 euro. De deelnemers kunnen ook een extra bedrag bijdragen voor Alpe d’HuZes als donatie; dat extra bedrag mag iedereen zelf invullen.

Auto’s kunnen worden geparkeerd op de aanpalende Stadsweide en voor rijwielen is bij de molen ruimte gecreëerd. Er is tijdwaarneming maar geen -registratie.

Voor meer informatie: https://olc-93.nl/nieuws/de-bert-buddingh-memorial


Routes:

10 km hardlopen: https://www.afstandmeten.nl/embed.php?id=3358183

5 km hardlopen: https://www.afstandmeten.nl/embed.php?id=3404368

10 km wandelen: https://www.afstandmeten.nl/embed.php?id=3159170

5 km wandelen: https://www.afstandmeten.nl/embed.php?id=3159180
Geplaatst op 19 mei 2024

Terug naar overzicht