Er worden door de OLC twee trainingen per week gegeven, op de woensdagavond en de zaterdagmiddag. De opzet van deze trainingen zijn als volgt: 

Woensdag

Op de woensdagavond wordt de groep afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid personen opgedeeld in groepen. Hierbij is er een vrije groep en een gerichte groep. Bij de gerichte groep is de loopscholing een belangrijk onderdeel van de training. Er wordt eerst een goede warming up gegeven door de trainers. Na de warming up beginnen we gezamenlijk aan het programma van de avond. Dit is meestal een tempotraining, waarbij iedere loper op zijn- of haar eigen niveau de training volgt. 

Zaterdag

Op zaterdagmiddag starten we de training met een gezamenlijke warming up en wordt er gerekt en gestrekt. Vervolgens wordt er gestart met de training. Vaak is dit een duurloop, maar af en toe kan er ook een ander type loop op het progamma staan op de zaterdag. 

Ben je ruim op tijd voor de training van start gaat? Ga dan alvast lekker een stukje inlopen. Zo ben je al mooi opgewarmd en kun je de training goed beginnen én eventuele blessures voorkomen. 

Is het voor jou nodig om iets af te wijken van het programma, de duur of het type loop dat gepland staat op de trainingsdagen? Informeer dan vooraf alvast de trainers, zodat zij op de hoogte zijn en de trainingen zo soepel mogelijk kunnen verlopen.