In 1993 is de vereniging OLC '93 opgericht. OLC staat voor Ootmarsumse Lopers Club. 

Voor 1993 bleek hardlopen nog een relatief onbekende sport voor de inwoners van Ootmarsum. Er waren uiteraard regionale toppers, maar door de hardlopers uit Ootmarsum werd er voornamelijk individueel gelopen. 

Het ontstaan van de club was het gevolg van een sponsorloop die er in 1993 georganiseerd werd om geld op te halen voor de Stichting Sociaal en Cultureel Werk. Deze sponsorloop zou in Parijs beginnen en eindigen in het pittoreske Ootmarsum. Door de samenwerking van een groot aantal betrokkenen en Ootmarsumse verenigingen werd hiervoor Stichting Parijs-Ootmarsum opgericht. De sponsorloop werd een groot succes en zorgde voor veel enthousiasme om het hardlopen in groepsverband door te zetten. Uit dit enthousiasme is uiteindelijk de OLC '93 opgericht. 

Hardlopen bleek een sport in opkomst, wat wel bleek uit het groeiende aantal leden in de daarop volgende jaren. Bij de oprichting van de club werden er zo'n 35 personen lid en binnen een jaar was dit al verdubbeld naar 70 leden. Momenteel ligt het ledenaantal rond de 200 personen. Niet alleen de leden groeiden gestaag door de jaren heen, maar ook het aantal hardloopkilometers van deze groep groeiden en groeien nog steeds aanzienlijk. 

OLC '93 is een hardloopvereniging die graag mensen samenbrengt en het (hard)lopen met elkaar stimuleert. De focus ligt bij ons op gezelligheid en plezier in het lopen. Er worden wekelijks trainingen gegeven op verschillende dagen aan hardlopers van alle niveaus. Naast het samen trainen en recreatief lopen worden er gedurende het jaar ook regelmatig hardloopwedstrijden en andere bijeenkomsten georganiseerd door de OLC in de prachtige omgeving van Ootmarsum en daarbuiten.