Ootmarsumse Molenloop in alle opzichten geslaagd

Ootmarsumse Molenloop in alle opzichten geslaagd

Hardlopers en wandelaars komen aan hun trekken op vernieuwd parcours

Vooraf waren er wat twijfels. Met name over de vraag of er wel voldoende deelnemers zouden inschrijven. Maar het antwoord weten we nu de tweede Ootmarsumse Molenloop er opzit. Er waren meer dan genoeg deelnemers en zij die meededen doen ongetwijfeld volgend jaar weer mee. En ook het experiment met wandelaars erbij is geslaagd. Kortom: volgend jaar in mei de derde Ootmarsumse Molenloop met hardlopers en wandelaars.

Het was prachtig en zonnig weer en naast sportiviteit was er veel vrolijkheid, plezier en gezelligheid bij de molen. De deelnemers kwamen niet alleen uit Ootmarsum en de regio Twente maar ook uit andere delen van heel Nederland; zowel hardlopers als ook - voor het eerst – wandelaars hadden de weg weten te vinden naar de molen van Oude Hengel. En daar was de organisatie vanzelfsprekend heel blij mee. Uit Groningen, Utrecht, Hoorn, Maastricht, Hendrik Ido Ambacht om maar eens en paar plaatsnamen te noemen, kwamen de deelnemers. Onder hen ook toeristen die in de buurt van Ootmarsum verbleven. Eén hardloper kwam speciaal voor de Molenloop naar Ootmarsum. Om elf uur stapte hij in zijn auto, om een uur arriveerde hij om vervolgens de 10 kilometer te volbrengen en daarna vertrok hij weer naar Amsterdam. Elk weekeinde loopt hij ergens in het land een wedstrijd. ,,En”, verzekerde hij na afloop, ,,lopen in Ootmarsum smaakt naar meer. Bij de Spingendalloop in november ben ik weer van de partij. Tot dan”. En weg was hij.

Natuurlijk waren er ook veel deelnemers uit de eigen OLC-kring. Onder hen lopers en wandelaars die figuurlijk van ver moesten komen. En zij werd speciaal welkom geheten zoals Maureen Steggink en Berthon Meen. En niet te vergeten Richard Blankenvoort die met de bel het startschot loste en vervolgens zelf ook goedgemutst op pad ging.

Mooi
De aangepaste routes van zowel de vijf als de tien kilometer vielen bij de deelnemers in de smaak. ,,Zwaar maar heel mooi”, stelde een hardloopster na de finish vast. Weer een ander had genoten van de natuur. ,,Die was vandaag op zijn best”. De route voerde de deelnemers onder meer door het Molenbeekdal, over de Kuiperberg en de Hezeberg, langs de Haarlerheide en de Steenberg in Nutter naar de Binnen Es om uiteindelijk via de andere kant van de Kuiperberg weer uit te komen bij de molen van Oude Hengel. De vrijwillige molenaars lieten de hele dag de molen draaien hetgeen voor een extra feestelijke aanblik zorgde.

Reacties
Voor het eerst konden ook wandelaars meedoen om in hun tempo vijf of tien kilometer te lopen.. Ook hier lovende reacties over het parcours en de organisatie. Tijden waren niet belangrijk; die werden ook niet geregistreerd al hielden de meeste lopers toch wel hun eigen eindtijd bij. Het molenplein fungeerde na afloop als horecaplein; in het zonnetje tegen de molen aan was het goed toeven met een drankje en een hapje. Dat zorgde ervoor dat er nog lang werd nagepraat over de tweede Ootmarsumse Molenloop.

Tevreden
Frans Wilbers en Boudewijn Weierink spraken namens de organisatie hun tevredenheid uit. ,,Dit is wat we voor ogen hebben: het sportieve aspect combineren met gezelligheid. Dat ging mooi hand in hand. Een mooie opmaat voor de derde Molenloop volgend jaar.”

Foto's van deze mooie dag zijn te vinden in het fotoboek.

Geplaatst op 22 mei 2023

Terug naar overzicht