Ook wandelaars welkom bij Ootmarsumse Molenloop

Ook wandelaars welkom bij Ootmarsumse Molenloop

Goed voorbeeld doet goed volgen. Dit spreekwoord zou zomaar van toepassing kunnen zijn op de Ootmarsumse Molenloop. Want voor het eerst kunnen zaterdag 20 mei naast hardlopers ook wandelaars meedoen. Zij kunnen kiezen uit een tocht van 5 kilometer of die van 10 kilometer. Dat het programma is uitgebreid voor wandelaars heeft alles te maken met de vraag ernaar. 

Frans Wilbers en Boudewijn Weierink van de organiserende commissie van de OLC zijn daar blij mee. ,,We kregen de afgelopen weken veel reacties van wandelaars met de vraag of zij ook konden inschrijven. We hoefden daar niet lang over na te denken. Het antwoord is dus nu een volmondig ja.”

Frans en Boudewijn kijken daarbij ook naar de Springendalloop van het afgelopen jaar. Toen ook konden daar voor het eerst wandelaars aan meedoen. ,,En dat was een groot succes. De animo bij wandelaars was erg groot. En dat verwachten we bij de Molenloop ook eigenlijk wel een klein beetje. Het komt de sfeer van het evenement zeer zeker ten goede. Dat was ook de ervaring van de Springendalloop.”

De organisatie vraagt de OLC’ers dit bericht zoveel mogelijk te delen en hoopt dat daardoor niet alleen hardlopers maar ook wandelaars aangespoord worden zich in te schrijven. Onder het motto: ‘Hoe meer zielen des te meer vreugde’.

Plezier
De verschillende routes voor de hardlopers en de wandelaars zijn hetzelfde. Na de start bij de Molen van Oude Hengel gaat het richting de Kuiperberg en vandaar verder door de omgeving waar het veel vlakker is. Via de Ageler Es gaat het nu richting Nutter en dan via de Binnen Es terug naar. ,,Het parcours is minstens zo mooi als de oude maar wel een stuk makkelijker. Het gaat er natuurlijk wel om dat de deelnemers plezier beleven aan de Molenloop. Er valt onderweg van alles te zien en te beleven", aldus de organisatie. De routes kan je hier vinden.

Inschrijven
De start van de Molenloop is om 14.00 uur bij de molen van Oude Hengel. De 5 en de 10 kilometer starten tegelijk. Meteen na de hardlopers gaan de wandelaars op pad: hun starttijd is van 14.00 tot 14.15 uur. Het inschrijfgeld voor zowel hardlopers als wandelaars bedraagt 5 euro per persoon. Inschrijven voor wandelaars kan via deze link. Inschrijven voor hardlopers kan via deze link.  Daar is ook verdere informatie te vinden over onder andere de routes. Wie heeft betaald is ingeschreven. De inschrijving online is mogelijk tot en met 18 mei. Na-inschrijving is op de wedstrijddag zelf nog mogelijk bij de molen van Oude Hengel. Na de loop zijn er faciliteiten voor een gezellige nazit.


Geplaatst op 16 mei 2023

Terug naar overzicht