Molenloop op 21 mei: OLC heeft nu een loop in het voorjaar en in het najaar

Genieten van het lopen en van de omgeving

De verschuiving naar het voorjaar is een bewuste keuze van de organisatie. In november staat immers ook al de traditionele Springendalloop op het programma. ,,Op deze manier bijten beide elkaar niet en hebben ze beide alle ruimte”, zeggen Frans Wilbers en Boudewijn Weierink namens de commissie die beide lopen organiseert. ,,De Molenloop in het voorjaar en de Springendalloop in het najaar; zo is het mooi verdeeld.”

De Corona-maatregelen zijn allemaal van de baan. Dus zijn er geen enkele beperkingen meer. De opzet van de tweede Molenloop is gelijk aan die van vorig jaar. ,,Het gaat om het pure genieten”, vertellen Frans en Boudewijn. ,,Genieten van de prachtige omgeving en genieten van het lopen met een heleboel gelijkgestemden.” De tijd is op 21 mei niet belangrijk; er is wel een klok die de tijd aangeeft maar er is geen registratie. Natuurlijk wil menigeen zo snel mogelijk de afstand afleggen; dat kan en dat mag maar dit is niet het uitgangspunt van de Molenloop. Dat dit aanslaat bleek de eerste keer. Vandaar dat deze lijn wordt doorgetrokken.

Passeren
De deelnemers kunnen wederom kiezen uit twee verschillende afstanden: 5 of 10 kilometer. Het parcours is op een enkel punt iets aangepast. ,,De lopers komen elkaar halverwege niet meer tegen. Het passeren bleek vorig jaar toch wat moeilijker dan we hadden ingeschat.” De grote lijn blijft hetzelfde. De lopers komen onderweg onder meer door het fraaie Molenbeekdal dat juist in mei op z’n mooist is. Verder gaat het door de Ageler Es en over de flanken van de Kuiperberg en Hezeberg. Er valt voor de lopers van alles te zien.

Stat en finish zijn bij de molen van Oude Hengel. Dit monument is tijdens de Molenloop opengesteld voor bezoekers. Ook de deelnemers lopen voor de finish door de historische molen. De Molenstichting Oude Hengel Ootmarsum verleent graag haar medewerking aan de Molenloop. ,,Dit is mooie promotie van de molen”, zegt voorzitter Rob Barenbrug. Daarom zal de molen 21 mei ook de wieken laten draaien. Het geeft de Molenloop extra cachet. Het molenterrein wordt voor de loop gezellig ingericht. Er is voor, tijdens en na afloop muziek en er is een drankje en een hapje.

Inschrijving
De start van de 10 kilometer is om 14.00 uur en van de 5 kilometer om 15.00 uur. Je kunt je hier inschrijven. Op deze site staat het inschrijfformulier. Het inschrijfgeld is voor beide afstanden gelijk: 5 euro.


Geplaatst op 10 apr. 2022

Terug naar overzicht