Knobelen en tombola zorgen voor ouderwetse gezelligheid

Knobelen en tombola zorgen voor ouderwetse gezelligheid

Ouderwetse gezelligheid en Gemütlichkeit; daarvan was zaterdagmiddag en -avond sprake bij het traditionele Midwinterfeest van de OLC. Het is allemaal niet zo moeilijk om het OLC’ers naar de zin te maken, zo werd wel weer duidelijk. Alle ingrediënten waren er.

Dit keer niet eerst een training vooraf maar een wandeling door en rond het stadje Ootmarsum. Mét het eerste open clubkampioenschap midwinterhoornblazen voor de OLC op het programma. Dat speelde zich af bij de historische waterput op het Bergplein. Na een lekkere ‘vretborrel’ – een advocaatje met boerenjongens en slagroom – kon iedereen zijn of haar kunnen op de midwinterhoorn laten horen. En dat leverde beste wel verrassingen op. De grootste was wel de manier waarop Marlon Van der Aa zich op de midwinterhoorn manifesteerde. Voor de jury was er gen twijfel: Marlon werd uitgeroepen tot de eerste clubkampioen midwinterhoornblazen van de OLC. 

Prachtige prijzen
De tweede stop was bij de Oriënteertafel op de Kuiperberg. Daar stond Roderik met de Piaggio vol lekkere drankjes en een heerlijke warme pannenkoek met stroop en suiker.  Aansluitend stond het traditionele knobelen en de tombola op het programma met een groot aantal niet te versmaden prijzen. Iedereen was erop gebrand wat te winnen en iedereen won ook wat. Menigeen ging met meerdere prijzen huiswaarts.

Passende finale

De tombola – met eveneens prachtige prijzen -  zorgde ook voor volop vermaak. Het was een passende finale van een mooie middag en avond met een heel mooi gezelschap. Daar kunnen we nog wel even over napraten. Om precies 21.31 uur verliet de laatste OLC’er het etablissement van Roderik. En dat was precies conform de afspraak. Een ‘werkdag’ van acht uur zat erop. De datum voor volgend jaar staat ook al weer vast: zaterdag 14 december.

Voor de foto's van deze activiteit, klik hier!

Geplaatst op 17 dec. 2023

Terug naar overzicht