Jaarvergadering

Jaarvergadering

Aantal leden stabiliseert zich rond de 200 maar OLC gaat wel op zoek naar jongere leden

Maureen en Daniel nieuwe, welkome gezichten in bestuur van de OLC

Een goede opkomst, een grote mate van betrokkenheid en enthousiasme in combinatie met mooie discussies. De jaarvergadering van de Ootmarsumse Lopers Club was er vrijdagavond een waar het bestuur en de leden met een goed gevoel op kunnen terugkijken. Er was veel goed nieuws te melden. Onder meer over het aantal leden dat zich de laatste jaren stabiliseert net onder de 200. 

,,En daar mogen we ons zeer gelukkig mee prijzen”, zei voorzitter Jos Dijkhuis die refereerde aan andere ontwikkelingen bij loopclubs in de omgeving. Wat hem en de vergadering wel enigszins zorgen baarde, was de toenemende vergrijzing. De toestroom van jongere lopers is minimaal. ‘Hoe kunnen we jongere lopers trekken, en hoe kunnen we ze bereiken?’ waren de vragen in de discussie die daarop volgde. Vanuit de vergadering kwamen diverse suggesties waarmee het bestuur aan de slag gaat.   

Financieel gaat het de OLC voor de wind, zo bleek uit het financiële jaarverslag. Penningmeester Arjan Kuipers liet de leden zien hoe het staat met de inkomsten en de uitgaven. De club heeft nog wel wat vet op de botten maar moet aan de andere kant wel waken voor teveel uitgaven omdat anders de reserves teveel moeten worden aangesproken. ,,En dat moeten we niet willen”, aldus de penningmeester. Vanwege de florissante situatie hoefde de contributie opnieuw niet verhoogd te worden.

Beginners

Om nieuwe en ook jongere leden te trekken, begint de OLC binnenkort weer met een loopcursus voor beginners. Doelstelling daarbij is om deze beginners aan te leren hoe zij minimaal vijf kilometer aan één stuk te lopen. Op zaterdag 20 april is er een vrijblijvende informatiebijeenkomst bij de Beekprik op de parkeerplaats van de Blauweweg op het Springendal. De aanvang is 16.00 uur. Aanmelden kan via: https://olc-93.nl/inschrijven/beginnerscursus

Evenementen

De OLC heeft dit jaar weer twee grote hardloopevenementen op het programma staan: de Molenloop op zaterdag 25 mei (5 of 10 km hardlopen of 5 of 10 km wandelen) en de Springendalloop op zaterdag 16 november (5, 10 of 15 km hardlopen of 5 of 10 km wandelen). Opgeven voor de Molenloop kan hier.

Kader

In de vergadering in het etablissement van Twente Toer kwam ook aan de orde dat het steeds minder makkelijk wordt om kandidaten te krijgen voor kaderfuncties zoals in het bestuur en de verschillende commissies. Vanuit de vergadering werd een appèl gedaan op de leden om naast het lopen ook andere taken op zich te nemen. Want: ,,Een lidmaatschap is niet vrijblijvend.” Het bestuur werd aangevuld met twee leden: Maureen Bekhuis en Daniel Olde Weghuis gaan de gelederen versterken. Harrie van der Heiden werd benoemd tot lid van de sponsorcommissie.

Jubilarissen

Tot slot werd ook een aantal jubilarissen gehuldigd vanwege 25-jarig lidmaatschap. Marga Busscher, Tonnie Bruns en Jan Lohuis werden in het zonnetje en in de bloemen gezet. Frans Holsink wordt op een nader tijdstip gehuldigd.

De jaarvergadering bij Twente Toer.

Tonnie Bruns, Marga Busscher en Jan Lohuis werden gehuldigd omdat zij 25 jaar lid zijn van de OLC. Geheel links secretaris Esther Rikmanspoel en geheel rechts voorzitter Jos Dijkhuis.


Geplaatst op 8 apr. 2024

Terug naar overzicht