Giny Steggink loopt de Roparun

Giny Steggink loopt de Roparun

GINY, CHAPEAU!!

Afgelopen woensdag, voorafgaand aan de training was ze nog een beetje hyper, maar ze vertelde vol overgave en enthousiasme over haar fantastische ervaring. In het Pinksterweekeinde heeft ze met een team van haar werkgever, Heijmans, deelgenomen aan de ROPARUN.

De ROPARUN is een non stop-estafetteloop van ruim 500 kilometer, met honderden hardlopende deelnemers, een feestelijk randje en vooral ook een fantastisch bedrag dat wordt opgehaald om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken.

Ze vertrok vanuit een plaatsje in de buurt vanuit Parijs om via België naar Nederland te lopen, om uiteindelijk te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Onderweg werden ze op verschillende plekken onthaald door muziekkapellen, veel toeschouwers en in de nacht door feestende horecabezoekers. Dat was echt kippenvel, zo vertelde Giny, om vooral in België zoveel steun te krijgen van de mensen daar. Het was een ware uitputtingsslag, zo heeft ze in het afgelopen weekeinde slechts 2 keer 1,5 uur kunnen slapen. Ze heeft zelf 70 kilometer hardgelopen over het hele traject. Steeds, als ze gelopen had, werd ze afgelost door een andere loper, waarna zij zelf op de fiets stapte om de teamgenoten te begeleiden en aan te moedigen. Vervolgens nam ze steeds plaats in het busje waarin de overige teamgenoten zaten bij te komen van de inspanningen en op te laden voor de volgende loopbeurt. Ze hadden een looptempo afgesproken van 12,6 km per uur en dat werd keurig door iedereen gelopen. Iedere deelnemer liep 2 km hard om het stokje vervolgens weer over te geven aan een teamgenoot. In totaal heeft ze 35 keer 2 km hardgelopen.

Giny vertelde nadrukkelijk dat ze dit zonder het team om zich heen niet had kunnen volbrengen. Het was echt een TEAMPRESTATIE! Er waren 2 teams van Heijmans die meededen en naast de lopers waren er fysio’s, die onderweg zorgden voor soepele spieren en waar nodig werden “knopen” weggehaald en werd er dry needling toegepast.  Voorts was er een geestelijk begeleider, een kok die het juiste eten bereidde en de chauffeurs van het busje dat meereed. De begeleidende mensen waren onmisbaar tijdens dit avontuur.

Een ervaring, volgens Giny, om nooit meer te vergeten! Wat het voor haar helemaal bijzonder maakte was dat ze uitverkoren was om namens het team te mogen FINISHEN op de Coolsingel. Dat had ze al eens eerder meegemaakt als marathonloopster, maar dit was wel heel speciaal. 

Proficiat met je geweldige prestatie Giny en namens OLC’93, wij zijn trots op jou!

Geplaatst op 24 mei 2024

Terug naar overzicht