De liefde van André Oude Vrielink voor zijn boerenbedrijf maar vooral voor zijn dieren

De liefde van André Oude Vrielink voor zijn boerenbedrijf maar vooral voor zijn dieren

Hij vertelde het terloops onder een biertje. Zaterdagmiddag bij de nazit bij Richard van de Bölte waar de looptraining eerder die dag werd besproken. Marijke, één van de 120 melkkoeien in zijn stal aan de Rietboersweg in Vasse, was vorige week behoorlijk gewond geraakt. Niet zelden wordt dan de veearts ingeschakeld voor een noodslachting.

Maar daar is André Oude Vrielink – boer/melkveehouder en vooral ook sportman (hardlopen bij de OLC en schaatsen) - niet het type voor als het niet perse nodig is. Want over hem gaat het in deze bijdrage en in het artikel op de site van Tubantia nu al en morgen in de papieren krant. André laat daarin zien dat hij niet alleen hart heeft voor zijn boerenbedrijf, en trouwens voor de hele sector, maar vooral ook dat hij een groot hart heeft voor zijn dieren. Dank zij de liefdevolle en intensieve verzorging die hij samen met zijn gezin en anderen op zich nam, overleefde de bijna 11-jarige Marijke alle kwetsuren. Sterker nog; ze is vrijwel weer de oude.

En natuurlijk moet zo’n bijzonder verhaal in de krant. Dat was zaterdagmiddag mijn eerste reactie. André hield de boot nog even af, wilde het nog eerst met Ria bespreken maar zondagmorgen ging het licht gelukkig toch op groen. Dus werd alles in gang gezet. Met een prachtig verhaal op de site van Tubantia en morgen in de krant. André laat zich daar van zijn beste kant zien. En dat mag, nee moet, iedereen weten. Dat hij met hardlopen ver kan gaan weten we allemaal, maar dat André ook dit in zich heeft verdient alleen maar diep respect.

Dus lezen via deze link

Foto's: Frans Nikkels


Geplaatst op 16 aug. 2022

Terug naar overzicht