Aflopen 5km beginnerscursus 2023

Aflopen 5km beginnerscursus 2023

Afgelopen zaterdag, 1 juli was het zover: na het afronden van het 5k trainingsschema van 10 weken, waren 7 cursisten van de BeginnersCursus 2023 in staat om 5k aaneengesloten hard te lopen! Een hele prestatie, want vooraf bij de Kick-Off (zo’n 10 weken geleden) had niet iedereen het geloof dat het zou gaan lukken.


Maar dankzij de inzet en doorzettingsvermogen (ook tijdens vakanties in het buitenland, drukte op het werk of wat dan ook) van Ilona, Ingrid, Rob, Cathy, Marleen, Elke en Karien hebben ze grenzen verlegd en konden ze 5k-finishers worden! Een prestatie van formaat!


Het weer was warm, benauwd en regenachtig, maar dat kon niemand iets schelen: we hadden een doel voor die dag! Het parkours was dit jaar iets anders dan voorgaande jaren (verzorgd door Frans!), zodat zware mulzand paden werden vermeden. Start en Finish waren uiteraard bij de Beekprik. De cursisten vertrokken (na uiteraard eerst een warming-up) om 15:30 uur en binnen het half uur kwam Ilona al in zicht bij de Finish! Vlot gevolgd door de anderen.

Bij de Finish was het lekker druk: familie en overige OLC-leden schreeuwden de 5k-lopers over de finish-lijn! Zodra iedereen binnen was (wat water had gedronken en weer een beetje was bijgekomen), liepen we gezamenlijk naar het OLC Beekprik clubhuis. Tot onze verbazing was daar al een feestje gaande?! Geen OLCers, wel een stamtafel, bier, wijn en gezelligheid? We hebben natuurlijk geen alleen-recht, maar een beetje onhandig qua timing was het wel, want wij konden er nauwelijk meer bij (het regende, dus een dak was wel handig!). We hebben er maar het beste van gemaakt en na 20 minuten verdwenen ze uit zichzelf (ze voelden zich vast een beetje teveel).

Boudewijn had prachtige oorkondes in elkaar gezet en voor elke loper een persoonlijk woord opgetekend. Jos heeft iedereen die mooie woorden toegesproken en van harte gefeliciteerd met de mooie prestatie. Margreet en Gondi reikten vervolgens de oorkondes en medailles uit aan elke loper!

Dat was een mooie gelegenheid voor een groepsfoto:


Na het officiële gedeelte was het tijd voor ontspanning: onder het genot van een drankje, hapje, muziek en elkaars gezelschap, werd er nog even lekker nagepraat over hoe het allemaal was geweest de afgelopen 10 weken en dat het doel zo mooi gehaald is!


De cursisten waren erg te spreken over de trainingen en bedankten de trainers: Boudewijn, Hans, Margreet, Gondi (en ook Giny is een keer ingevallen) en Erwin voor hun enthousiasme en leuke en leerzame trainingen!


De cursisten zijn voornemens om lekker te blijven lopen bij de OLC en we zullen ze vast en zeker vaker tegenkomen op de woensdagen en zaterdagen.


Nogmaals gefeliciteerd namens alle trainers en graag tot een volgende reguliere OLC-training of duurloop!


Erwin

Geplaatst op 5 jul. 2023

Terug naar overzicht