Nieuws

Terug

Winterdiploop 2019

Op zaterdag 23 februari vond alweer voor de 9de keer de traditionele Winterdiploop plaats. Vanuit het alom bekende etablissement van Hans Haamberg, beter bekend als “Koapman” in Tilligte, verzamelden zich ruim 50 OLC-ers om eens een ander rondje te lopen dan in ons thuisgebied “Het Springeldal”. Bij binnenkomst bij Koapman bleek dat er evenals de voorgaande 9 jaar (en de ruim 30 jaar daarvoor!) niets was veranderd in het altijd gezellige café van Hans.

Sponsoren van de Winterdiploop zijn al jaren Hanko en Gera van Giessen. Zij zorgen voor de pakketten die elk jaar aan de Winterdipkoning en – koningin worden uitgereikt. Hoewel Hanko speciaal vanuit zijn werkplek in Dubai naar Nederland was afgereisd zorgde een griep ervoor dat hij die dag helaas niet aanwezig kon zijn.

Toen omstreeks 17.30 uur iedereen was teruggekeerd en zich tegoed deed aan een welverdiend drankje werden de prijzen uitgereikt. Het is ieder jaar weer de vraag of je wel blij moet zijn met zo’n prijs want het geeft eigenlijk aan dat er de afgelopen winterperiode iets mis is gegaan waardoor je niet of in ieder geval minder hebt kunnen trainen dan je van plan was. De nominatie wie het moet worden wordt elk jaar gedaan door de Technische Commissie (de trainers dus) die het best zicht hebben op wie de prijs “verdient”.

Dit jaar werd de Winterdipkoningin Margot Oude Rengerink. Margot was vastbesloten om dit voorjaar haar eerste marathon te lopen. Samen met een groep ervaren OLC-ers is zij vol goede moed begonnen aan de training voor de Rotterdam Marathon in april. Echter door blessures moest zij hiervan afzien.

De Winterdipkoning werd onze oud(e) voorzitter Fons Eyssink. Fons heeft de afgelopen tijd ook door allerlei lichamelijke klachten minder kunnen lopen dan hij van plan was. Wel spraken we die middag meteen af dat Fons de komende maanden mee zou komen lopen in het zogenaamde  “re-integratiegroepje” van overwegend oudere OLC leden die van alles en nog wat mankeren.

De Pechprijs was voor Ben Hofland die tijdens het lopen die middag ongelukkig ten val was gekomen. Gelukkig kon hij ondanks de blauwe plekken de prijs nog wel in ontvangst nemen.

Dan hadden we nog de overbekende “Winterdipwisselbokaal”. Deze bokaal is voor een OLC lid waarvan de trainers zeggen dat er ondanks regelmatige training door welke omstandigheid dan ook te weinig progressie geboekt wordt. Deze bokaal werd toegekend aan onze web-redactrice Patricia Hesselink. Door knieproblemen was er in de afgelopen winter niet die vooruitgang geboekt waarop ze gehoopt had. Omdat Patricia die middag niet bij Koapman aanwezig kon zijn is haar de Bokaal op 9 maart alsnog uitgereikt bij “De Bolte”.

De Winterdiploop is een niet weg te denken traditie geworden binnen onze OLC’93 waar we onze looptraining afsluiten met een samenzijn van een grote groep gezellige OLC-ers. De foto's zijn te vinden in het fotoboek onder wedstrijden 2019.

Namens de organisatie,

Jos Dijkhuis