Winterdip-Loop 2023

Winterdip-Loop 2023

Ouderwetse Winterdip-Loop met verrassende winnaars

Het was weer ouderwets. De loop in de buurt van Tilligte en over andere het Singraven; de weersomstandigheden en natuurlijk de verkiezing van de Winterdip-Koningin en – Koning. Een week na Apeldoorn was de OLC weer in grote getale aanwezig in het voorcafé van Koapman in Tilligte. Want ja, de Winterdip-Loop is natuurlijk een klassieker onder de jaarlijkse evenementen van de OLC. Daar wil ‘iedereen ‘ graag bij zijn.

Animator
Het was dus letterlijk en figuurlijk weer ouderwets in het nostalgische café van Hans Haamberg die ook dit keer weer assistentie had van zijn broer Bert uit Oldenzaal. Met z’n tweeën konden ze net de behoefte van de vele hardlopers en andere (stam)gasten van het café vervullen. Helaas kon Hanko van Giessen als animator van de Winterdip-Loop er dit keer zelf niet ij zijn. Hij is met zijn laatste weken in Dubai en komt binnenkort weer definitief thuis in Denekamp.

Maar zijn vrouw Gera en zoon Bram waren er wel; met de door hen samengestelde prijzen voor de ‘winnaars’ van de verkiezingen. En die waren bepaald niet te versmaden.

Koningin
Tot Winterdip-Koningin werd gekroond Renate Toenink. Zij is nog niet zo lang lid; haar eerste 5 kilometer als beginnende loopster volbracht zij in september vorig jaar. En ze is nu klaar voor een nieuws seizoen bij de club. De verrassing was groot bij haar toen voorzitter Jos Dijkhuis haar aanwees als nieuwe Winterdip-Koning.

Lachende gezichten
De verrassing was net zo groot bij de nieuwe Winterdip-Koning. Jos Wolbers zat gezellig met een biertje aan de grote tafel toen hij ineens werd gebombardeerd als de nieuwe Winterdip-Koning. Hij wist niet wat hem overkwam. En de aanvankelijk teleurstelling bij Karel Bökkers dat hij het niet was geworden sloeg al gauw om toen Jos hem als Net-Niet-Winterdipkoning uitriep. Dus toch nog een prijs voor good-old Karel. En dat leverde bij de fotosessie drie lachende gezichten op. Renate, Jos en Karel; van harte gefeliciteerd met jullie eretitel.


Geplaatst op 16 feb. 2023

Terug naar overzicht