We gaan weer zeilen, met de Grootvorst!

We gaan weer zeilen, met de Grootvorst!

Zij die er eerder bij waren, kunnen zich het ongetwijfeld nog herinneren. En zij die er destijds niet bij waren, krijgen nu ook een kans. Want we gaan weer zeilen. Tenminste; als er voldoende animo voor is. De laatste keer dat we dat in OLC-verband deden was tien jaar geleden ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Vijf jaar eerder gingen we ook al. Dus is het weer de hoogste tijd om de trossen los te gooien.

Dat willen we doen in het weekeinde van 8, 9 en 10 september. We gaan dan zeilen met de Grootvorst, een schip dat behoort tot de vloot van de Historische Zeilvaartvereniging in Harlingen. We monsteren vrijdagavond aan en varen op zaterdag over de Waddenzee naar Terschelling. Zondags zeilen we weer terug naar Harlingen waar we aan het einde van de middag aankomen.

Voor wie niet bekend is met de gang van zaken: we slapen twee nachten aan boord van de Grootvorst. Eén keer in de haven van Harlingen en één keer in de haven van West-Terschelling. We ontbijten en lunchen aan boord; op Terschelling gaan we uit eten.

Comfortabel
De Grootvorst is een comfortabel uitgerust zeilschip met 32 slaapplaatsen verdeeld over meerdere hutten. Alle faciliteiten die we nodig hebben, zijn aan boord. De kosten van het huren van het schip mét schipper en bemanning komen op 150 euro per persoon. Daarbij komen dan nog de kosten van het gezamenlijk busvervoer heen en terug plus de catering aan boord.

Hanko van Giessen en ondergetekende zijn de initiatiefnemers en organisatoren. Dat gaan we verder regelen met behulp van andere vrijwilligers. Eén ding is zeker: het wordt weer een avontuur om nooit te vergeten.

Er is dus plaats voor in totaal 30 personen. Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden. Daarbij geldt: wie het eerst is, die het eerst maalt. En: vol, is vol. Dus wachter zeker niet te lang.

Aanmelden
Opgeven kan via email aweierink@hotmail.com of telefonisch via 06 – 2240 7179. Dat is mijn nummer en dat kan ook gebeld worden voor nadere informatie.

Met een vriendelijke groet mede namens Hanko,

Alphons Weierink.   

Geplaatst op 22 apr. 2023

Terug naar overzicht