Nieuws

Terug

Training zaterdag 29 december

Zaterdag a.s. beginnen we stipt om 15.00 uur aan de training. We starten zoals gewoonlijk op de Beekprik en volgen trainingsroute "Tilligte". Iedereen loopt 70 minuten in verschillende duurvormen.

Duurlooptempo

25 minuten DL1

20 minuten DL2

15 minuten TD

 5 minuten wedstrijd tempo

 5 minuten uitlopen

Kijk hier voor de route. 
Welke verschillende duurlopen zijn er:

Duurloop 1

Dit is de duurloopvorm, waarbij je in het laagste looptempo loopt. De Intensiteit bedraagt 65-75% van je maximale hartfrequentie. De afstand varieert tussen de 5 km en 40 km.Het fysiologisch effect is de verbetering van de vetzuur verbranding zodat deze een hoger aandeel in de energieleverantie krijgt.

Bij ervaren lopers worden duurlopen 1 met een korte duur meestal op de dag na een zware looptraining of wedstrijd gedaan als actief herstel. Lange duurlopen 1 worden vaak toegepast in de voorbereiding op een marathon. Als beginnende hardloper gebruik je deze training om langer achter elkaar te kunnen lopen.

Duurloop 2

Dit is het middelste duurlooptempo. De loopintensiteit bedraagt 75-85% van je maximale hartfrequentie. De afstand varieert tussen de 5 km en 30 km. Dit is de duurloop die het meest wordt toegepast. Deze duurloopvorm wordt gebruikt om de omvang van de training op te bouwen.

Duurloop 3

Dit is het snelste duurlooptempo. Een andere veelgebruikte naam voor deze duurloopvorm is tempoduurtraining. De loopintensiteit (snelheid) bedraagt 85-90% van je maximale hartfrequentie.Het looptempo benadert bij gevorderde lopers het tempo dat ze bijna 1 uur kunnen volhouden in een wedstrijd of trimloop. Bij minder ervaren lopers worden als variatie, tijdens een duurloop 1 korte intervallen gelopen in duurloop 3 tempo.