Nieuws

Terug

Teutolauf 2019

Nog een paar nachtjes slapen en dan………….de TEUTOLAUF 2019. De meeste lopers hebben eigenlijk nog geen idee wat ze te wachten staat, aanstaande zaterdag, maar dat het een prachtige ervaring gaat worden is wel duidelijk. Een groep van ruim 25 OLC’ers heeft zich de afgelopen maanden intensief voorbereid op een van de allermooiste en uitdagendste wedstrijden, in het Duitse Lengerich, een uurtje rijden over de grens. Het heuvelachtige en afwisselende parcours doet een beroep op de kracht en uithoudingsvermogen van onze lopers. Afstanden van 29 , 12,2 en 6 km zullen er worden gelopen.

Maar, ze zullen er klaar voor zijn, onze helden. Klaar om de strijd aan te gaan op een parcours waar je maar moeilijk in je ritme kan komen, omdat je steeds heuvelop en heuvelaf gaat. Je zal er erg gecon-centreerd moeten lopen in verband met de vele boomwortels die werkelijk overal opdoemen. Dit jaar is er voor het eerst een toren met een loopbrug van ruim 450 meter opgenomen in de wed-strijd en dat betekent dat er ook veel trappetjes gelopen zullen moeten worden.

In de afgelopen periode van voorbereiding zijn de lopers klaargestoomd in o.a. de zandkuil, op de flanken van de Kuiperberg, de Tutenberg, de Hezeberg, de Wyllandrie en in de buurt van “Heinz”, op en rond de Lijdensweg. Het heeft veel zweet en inspanning gekost, maar er is in een prima sfeer hard gewerkt door iedereen.

De bus vertrekt zaterdag om klokslag 11.00 uur vanaf de Stadsweide, alwaar er koers gezet wordt richting onze Oosterburen.

De trainers wensen alle lopers veel succes en vooral erg veel loopplezier tijdens de Teutolauf 2019.

ZET HEM OP!!

Groet,

 De TC

Teutolauf 2019