Springendalloop 2022

Springendalloop is na 10 jaar uitgegroeid
tot klassieker: inschrijving vanaf 1 oktober

Hij geldt inmiddels als een klassieker tussen alle andere loopwedstrijden in de regio: de traditionele Springendalloop van de Ootmarsumse Lopers Club. Zaterdag 12 november is het weer zover; dan staat dit evenement alweer voor het tiende jaar op het programma. Het tweede lustrum en dus met een extra feestelijk tintje. De trouwe deelnemers weten wat ze deze dag kunnen verwachten: een prachtige loop door het vele natuurschoon van het Springendal in de herfsttooi.

Het is niet zomaar een loop over gebaande paden. Integendeel, de Springendalloop voert de deelnemers juist onverharde bospaden langs de mooiste plekjes van het Springendal. Om die reden kan de Springendalloop ook wel een soort van trial worden genoemd. ,,En juist dit soort lopen zijn in toenemende mate in trek”, weet mede-organisator Frans Wilbers van de Springendalloop en ook nog eens verantwoordelijk voor de verschillende parcoursen.

Wandelaars
Er zijn er drie. De deelnemers kunnen kiezen uit 5, 10 en 15 kilometer. Er is tijdwaarneming maar geen individuele tijdsregistratie. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers die een ‘tijd’ willen lopen die zelf bijhouden. Dit jaar voor het eerst kunnen ook wandelaars zich inschrijven. Voor hen wordt een speciale, grensoverschrijdende route uitgezet in het Nederlands-Duitse grensgebied. De wandelaars lopen plusminus 8 kilometer en starten om 13.30 uur. De start van de 15, 10 en 5 kilometer is respectievelijk: 14.00, 14.05 en 14.10 uur.

Maximum
Om de kwetsbare natuur van het Springendal niet teveel te belasten wordt opnieuw vastgehouden aan een maximum aantal deelnemers van 500. Als dit aantal is bereikt wordt de inschrijving gestopt. Dus wie het eerst is die het eerst maalt. De inschrijving wordt op zaterdag 1 oktober geopend om 10.00 uur. Inschrijven kan via: www.olc-93.nl

Chocolademelk
De hardlopers betalen 10 euro inschrijfgeld en wandelaars 5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar doen gratis mee. Na de finish is er voor iedereen warme chocolademelk met een plak krentenwegge en branden de vuurkorven rond de feesttent op het erf van de eeuwenoude Hoeve Springendal.

Geplaatst op 20 sep. 2022

Terug naar overzicht