Nieuws

Terug

Onthulling OLC kunstwerk

Wees erbij: onthulling OLC-kunstwerk op zaterdag 29 september

De Ootmarsumse Lopers Club krijgt een eigen kunstwerk. Dat wordt zaterdag 29 september officieel en vooral feestelijk onthuld. Het kunstwerk komt te staan bij het zandpad achter de Paardenslenkte en staat symbool voor de verbondenheid tussen de loopsport en de natuur. Zorg dat je erbij bent!

 

Naar een nieuw hoogtepunt in ons jubileumjaar

Een meer dan geslaagde marathonreis met nauwelijks te overtreffen prestaties en vooral ook uitslagen; en een week later alweer een fantastische Kidsrun in het kader van het Glazen Huis Ootmarsum. De doorstart van onze jubileumviering na de zomervakantie had niet beter gekund.

Maar…. we zijn er nog lang niet want er staan de komende vier maanden nog veel meer festiviteiten op het programma. Te beginnen dus op zaterdag 29 september. Deze dag wordt een nieuw hoogtepunt in het jubileumjaar en in het kleurrijke bestaan van de OLC. Het kunstwerk wordt letterlijk en figuurlijk een nieuwe mijlpaal.

Kunstenaar Ruurd Hallema uit Borne heeft op ons verzoek een kunstwerk vervaardigd. Dat komt te staan in Het Springendal; het natuurgebied dat we als OLC’ers allemaal zo goed – hebben leren - kennen en waar we vanaf het allereerste begin in 1993 onze zaterdagse trainingen afwerken. Het is de plek waar de belevi ng van onze sport en de natuur in elkaar overlopen. Het kunstwerk is het symbool van deze symbiose.

Ruurd Hallema is er goed in geslaagd dit treffend uit te beelden. Dat gaan we over twee weken met z’n allen zien. Het kunstwerk is mogelijk gemaakt dank zij sponsoring van de Rabobank, de Twentse Courant Tubantia en Staatsbosbeheer.  De locatiekeuze is bepaald in goed overleg met Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel als gebiedsbeheerders van het Springendal en Hezingen.

Het kunstwerk komt te staan op het zandpad in het verlengde van de Boortorenweg en dan  links na de splitsing richting Heinz met uitzicht op de heide van de Paardenslenkte. Iedereen kent dat plekje net achter het hek dat de schapen moet tegenhouden; we lopen er geregeld langs. Daar staat al een zitbank.

Ceremonie

De onthulling van het kunstwerk wordt een ceremonie protocollaire met alles erop en eraan. Behalve álle OLC’ers en kunstenaar Ruurd Hallema is er ook een aantal genodigden te gast om de feestvreugde te vergroten. De wekelijkse training staat deze dag ook in het teken van de onthulling van het kunstwerk. We beginnen een uur eerder en wel al om 14.30 uur. We verzamelen ons op de plek bij de oude gaslocatie van de NAM aan het einde van de Schabosweg. Daar is plek voor auto’s en fietsen.  De training is uiterlijk om 15.45 uur afgelopen zodat iedereen op tijd kan zijn voor de onthulling om 16.00 uur.

Na de ceremonie protocollaire verplaatsen we ons met z’n allen naar Hoeve Springendal alwaar we de onthulling feestelijk gaan opluisteren met een drankje en een hapje. Een tiental OLC’ers maakt van de gelegenheid gebruik om zijn of haar verjaardag te vieren. Maar daar blijft het niet bij. Want we hebben hier een extra verrassing op het programma staan waar eigenlijk alle OLC’ers bij moeten zijn. Een unicum in het 25-jarig bestaan van de OLC. Kortom: zorg dat je erbij bent!! Een gebeurtenis om nooit te vergeten.

Programma:

Voor de agenda’s nog even de rest van het jubileumprogramma:

Zaterdag 27 oktober: Oktoberfest met  lopers van zusterverenigingen uit de omgeving. De aanvang van de training is 14.00 uur en vanaf 15.00 uur is het tijd voor bier, Brat- en Currywurst. Ook de mensen die de OLC door het jaar heen met hand en spandiensten vrijwillig terzijde staan alsmede de sponsors zijn voor het Oktoberfest uitgenodigd. Locatie: de Beekprik.

Zaterdag 24 november: Culinaire Springendalloop voor alle OLC’ers. Het juiste aanvangstijdstip volgt nog.

Zaterdag 15 december: spetterende afsluiting van OLC-jubileum bij Heinz met onder andere presentatie jubileumboek en …. Knobelen!

 

Namens de jubileumcommissie
Alphons Weierink

 

          

 

Onthulling OLC kunstwerk