Nieuws

Terug

OLC'ers overtreffen zichzelf in zonovergoten Rotterdam

De leden van de Ootmarsumse Lopers Club die zondag aan de start verschenen van de marathon in Rotterdam zijn er goed voor de dag gekomen. Een aantal van hen verbaasde zichzelf en anderen met super-tijden. Er werden  maar liefst 4 nieuwe persoonlijke records gelopen. En dat ondanks de zware omstandigheden tijdens de ruim 42 kilometer lange loop door Rotterdam. Want de fel schijnende zon aan een wolkenloze hemel maakte een ware uitputtingsslag van Nederlands mooiste marathon.

Maar niet iedereen had last van de weersomstandigheden. Ivo Schreven bijvoorbeeld liep voor wat hij waard was en finishte in een keurige tijd van 3 uur 20 minuten en 39 seconden. Hans oude Rengerink en Rob Bodde overtroffen zichzelf. Beide OLC’ers liepen samen en hadden op die manier veel steun aan elkaar. Zij waren bij machte om een strak en vlak schema te hanteren. Hand in hand kwamen ze over de finish op de Coolsingel waar de vele tienduizenden enthousiaste toeschouwers zorgden voor een heldenontvangst. Hun tijd was verbazingwekkend:  3 uur 24 minuten en 23 seconden. Voor beide lopers een dik nieuw persoonlijk record.

Ook Paul Zwetsloot liep een nieuw pr met 3.40,46. Hij kwam twee seconden na Rudy Feldman binnen. Giny Steggink en Jan oude Hengel deden wat van hen verwacht mocht worden. Zij eindigden respectievelijk in 3.44,58 en 3.52,48. Voor Giny Steggink was dat een verbetering van haar PR. Frank Huusken en André oude Vrielink hadden erg veel last van de zon en dat kwam ook tot uiting in hun eindtijden, ver verwijderd van hun persoonlijke records met respectievelijk 4.06,16 en 4.11,47. Jeannette Stundebeek liep een mooie tijd met 4.12,20. Miriam van Wanrooij eindigde in 4.19,29. Als laatste OLC’er kwam Hetty oude Avenhuis over de finish in 4 uur en 51 minuten. Zij werd de laatste 12 kilometer van haar race gesecondeerd door haar schoondochter Marlou; zij stapte op 30 kilometer in met het startnummer van Siegrid Droste. Zij haakte tijdens de voorbereiding geblesseerd af.

De OLC-trainers Boudewijn Weierink en Jan Brandehof waren heel blij met de resultaten en trots op alle OLC-lopers en –loopsters. ,,Voor iedereen geldt”, aldus Weierink en Brandehof, ,,dat ze een bijzondere prestatie hebben geleverd. Want een marathon is en blijft een onberekenbaar avontuur. Dat hebben we hier in Rotterdam wel weer gezien. De zon speelde een hele bepalende rol. Voor de een is dat een nadeel, voor de ander niet. Maar iedereen die heeft meegedaan is een winnaar. Een marathon is een ervaring voor het leven.”

De ontlading nadat iedereen van de OLC was gefinisht, was groot. De voldoening was van ieders gezicht af te lezen. Drie maanden lang hadden ze naar deze dag uitgekeken. Letterlijk bloed, zweet en tranen kostten de voorbereiding met de vele trainingen. Maar de missie was volbracht. Dat gold overigens niet voor iedereen die zich voor Rotterdam inschreef en met de trainingen begon. Siegried Droste en Margot oude Rengerink haakten halverwege geblesseerd af en Gerard Aarnink werd de afgelopen week ziek en moest zich daardoor noodgedwongen afmelden.

Van de begeleiders liepen Mariska Schreven en Robert Maat een kwart marathon in Rotterdam.