Verslag Nutter marathon

Afgelopen zaterdag 20 februari 2021 was het dag dat het moest gebeuren. We hebben onder koude omstandigheden getraind. De langste afstand 33 km is gelopen onder zware winterse omstandigheden. De drietoren loop naar Oldenzaal via Denekamp terug naar Ootmarsum totaal 33km liepen we met een gevoelstemperatuur van -8 graden harde wind en sneeuwbuien.

De voorbereiding was voor iedereen wisselend. Ondanks een besmetting met het Corona virus van enkele deelnemers waaronder ikzelf hebben we toch de trainingsarbeid kunnen volbrengen. Helaas moest Raymond door een blessure afhaken en moest hij de marathon aan zich voorbij laten gaan.

De overgang was groot maar de beleving was er niet minder om. De weersomstandigheden waren natuurlijk geweldig om er op uit te gaan. We hebben genoten van de support van onze eigen OLC leden. De aanmoedigen in Vasse, Tubbergen, Reutum, Kooiweg maar ook in Ootmarsum en natuurlijk bij de finish waren geweldig. Ze waren hartverwarmend en met het mooie weer zorgden ze voor een onvergetelijke dag.

De echtgenotes hebben ons op een voortreffelijke manier  voorzien van water, sportdrank`, banaan en gelletjes. Ook zorgden ze dat de oversteken onderweg veilig konden worden genomen.

De Corona maatregelen 1,5 meter afstand en maximaal twee personen.waren duidelijk en iedere deelnemer heeft  zich hier keurig aan gehouden. Prachtig dat er Maandag een mooi artikel in de Tubantia stond waar iedereen met een heel positief gevoel op terug kan kijken.

Er is geschiedenis geschreven de 1e marathon van Nutter met start en finish bij Gerard Aarnink aan de Onzoelweg is een feit. De foto’s geven mooie impressies weer. Tuurlijk kom je de man met de hamer tegen, maar des te groter is de voldoening als je de eindstreep haalt.

We wilden er geen wedstijd van maken maar  hadden allemaal het streven de marathon binnen de 4 uur af te werken. Dit is door iedereen gelukt. Eén vermelding kunnen we niet onbelicht laten. Han loopt op zijn 57e zijn eerste marathon met groot gemak. Zij maat Jan R. heeft hem ook de laatste kilometers uitstekend naar de finish begeleidt. We zijn allen blij en trots dat we als 50 plusser nog deze prestatie neer hebben kunnen zetten.

Allemaal bedankt en hopelijk kunnen we binnenkort weer rustig bijpraten op de manier zoals we dat gewend waren.

Jan OH

Ook staat er een mooi stuk in de Tubantia en hier vindt je prachtige foto's van de lopers.
Geplaatst op 22 feb. 2021

Terug naar overzicht