Molenloop zaterdag 11 september

Molenloop zaterdag 11 september

Beste OLC’ers!

Het heeft lang, heel lang geduurd; maar eindelijk is er weer eens een mogelijkheid om in georganiseerd verband mee te doen aan een loop. En dan ook nog eens in onze eigen, vertrouwde omgeving en bovendien op touw gezet door onze eigen club.

Op zaterdag 11 september staat in Ootmarsum de eerste Molenloop op de kalender. Een initiatief van Boudewijn Weierink en Frans Wilbers, ondersteund door de Molenstichting Oude Hengel Ootmarsum. De vrijwillige molenaars stellen de molen beschikbaar als start en finish (Oldenzaalsestraat 30, Ootmarsum). De Molenloop valt samen met Nationale Monumentendag. Een ideale gecombineerde gelegenheid om de molen van Oude Hengel te promoten samen met de hardloopsport.

Er staan twee afstanden op het programma: 10 kilometer (start om 14.00 uur) en 5 kilometer (start 15.30 uur). De route gaat door het Molenbeekdal, door de Ageler Es en over de flanken van de Kuiperberg en de Hezeberg. Tijd is niet belangrijk; we doen ook niet aan tijdwaarneming. Waar het wel om gaat is: genieten. Van lekker sportief bezig zijn en genieten van de fraaie omgeving. En na afloop uiteraard gezellig napraten in de fraaie ambiance van de molen van Oude Hengel.

We zijn blij dat de Coronamaatregelen de Molenloop als evenement weer mogelijk maken. Tenminste tot nog toe. Vrijdag wordt dat naar verwachting definitief met de persconferentie van premier Rutte en minster De Jonge. Wel blijft noodzakelijk dat de deelnemers bij uitreiking van het startbewijs aan de hand van de QR-code kunnen aantonen gevaccineerd te zijn dan wel een bewijs van een recente negatieve test kunnen overleggen.  

De inschrijving is op 14 augustus vanaf 11.00 uur geopend. Dat gaat via de website van de OLC (https://olc-93.nl/inschrijven/molenloop). Let wel: zowel voor de 5 als de 10 kilometer geldt een maximum aantal deelnemers van 150. En vol is vol. Dat geldt ook voor OLC-leden. Daarom ook alvast dit bericht. In Tubantia van zaterdag volgt de definitieve berichtgeving omtrent de Molenloop waarvan we graag een jaarlijkse traditie willen maken.

Met vriendelijke groet,

Boudewijn en Frans. 



Geplaatst op 10 aug. 2021

Terug naar overzicht