Molenloop 2023

Molenloop 2023

Parcours minder zwaar dan de eerste keer maar blijft desondanks bijzonder

Er komt een nieuwe Molenloop: op zaterdag 20 mei

Er komt toch een nieuwe aflevering van de Ootmarsumse Molenloop. De organisatie heeft de knoop doorgehakt. Na de teleurstelling van vorig jaar toen de Molenloop moest worden geannuleerd vanwege te weinig animo is er een datum gevonden voor de tweede Molenloop. En wel op zaterdag 20 mei; de zaterdag in het weekeinde na Hemelvaart.

Het organiserende comité, bestaande uit Boudewijn Weierink, Frans Wilbers en Alphons Weierink, hoopt dat er nu wel voldoende inschrijvingen komen om deze bijzondere loop te laten doorgaan. Om de lopers tegemoet te komen is het parcours van de Molenloop aangepast. ,,De loop is daardoor niet zo zwaar als de eerste keer toen de route twee keer over en langs de Kuiperberg ging. De route is nu een stuk vlakker maar minstens zo mooi en gaat via de Ageler Es door Nutter en via de Binnen Es weer terug naar de molen van Oude Hengel. Er valt onderweg van alles te zien en te beleven.”

De eerste Molenloop in 2021 was met ruim 250 deelnemers alleszins hoopgevend voor de toekomst. ,,We hebben geprobeerd te achterhalen  waarom de animo vorig jaar dan zo fors minder was. Wij denken dat het een combinatie was van factoren: én  de zwaarte van het parcours én we zaten natuurlijk in het post Corona-tijdperk. Alle evenementen hadden met een terugloop te maken.”

Bijzonder
Jos Dijkhuis is blij dat het comité de organisatie weer ter hand heeft genomen. ,,Want”, zegt de OLC-voorzitter, ,,het is en blijft natuurlijk bijzonder; een loop door de prachtige omgeving van Ootmarsum. Bovendien past de Molenloop dit jaar perfect bij het 30-jarig bestaan van de club. Het zesde lustrum wordt hiermee extra luister bijgezet.”

Jos hoopt dat zoveel mogelijk leden van de OLC zich voor de tweede Molenloop zullen inschrijven. ,,In plaats van een zaterdagmiddag te trainen is er nu een mooie en ongetwijfeld gezellige loop. Wat willen we nog meer.”

Gezelligheid
De start van de Molenloop is om 14.00 uur bij de molen van Oude Hengel. De 5 en de 10 kilometer starten tegelijk. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon. De inschrijving wordt vrijdag 10 maart geopend via: www.olc-93.nl. Daar is ook verdere informatie te vinden over onder andere de routes. Wie heeft betaald is ingeschreven. De online inschrijving is mogelijk tot en met 18 mei. Na-inschrijving is op de wedstrijddag zelf nog mogelijk bij de molen van Oude Hengel. Na de loop zijn er faciliteiten voor een gezellige nazit. En dat is voor OLC’ers en ook andere lopers zeker niet onbelangrijk.Geplaatst op 3 mrt. 2023

Terug naar overzicht