Marathon Enschede

Marathon Enschede

We kunnen ons verheugen dat er ook dit jaar weer een mooie vertegenwoordiging van de OLC op diverse afstanden meeloopt bij de Marathon van Enschede. Zes van ons staan er dan aan de start van de hele marathon en nog eens een stuk of tien lopers gaan de halve marathon of de 10 kilometer lopen. Zoals altijd zijn we weer welkom in de garage van het politiebureau waar we kunnen omkleden en worden voorzien van de koffie, thee, water en versnaperingen. En niet te vergeten de altijd opknappende en zeer gewaardeerde soep met ballen.

 

De ingang van de garage ligt aan de achterkant van het politiebureau in de Van Galenstraat. Voor het parkeren van auto’s kun je terecht in de parkeergarage Hermandad, de ParkBee garage in de Prinsesstraat of in de grote Van Heek-parkeergarage. Gewoon ergens in een straat parkeren is wat lastiger want het staat overal vol. De start nabij de Alphatoren ligt dit jaar een stuk verder vanaf het politiebureau. Het is op een kleine kilometer lopen. Houdt daar rekening mee! Het startnummer is op te halen in de Saxion Hogeschool aan de M.H. Tromplaan 28. 

 

Voor debutanten op de marathon of de halve: Op de een of andere manier is het vaak best wel warm voor de tijd van het jaar. Dat ben je dan nog niet gewend en kan je behoorlijk opbreken. Ga dan niet koste wat het kost blijven inzetten op je streeftijd en schakel over op plan B; pas je tempo aan en geniet wat meer van de entourage langs de kant. Loop in een singlet, ook al voelt het bij de start nog wel koud aan. Verder zien we je heel graag lopen in onze mooie nieuwe OLC-shirts. Handig voor onze fans langs de kant, de fotografen en natuurlijk heel erg fijn voor onze shirtsponsoren!

 

Tot slot: hoewel het de laatste jaren wat terugliep, is er nadien nog traditioneel op een terras in Ootmarsum een nazit vanwege een goede evaluatie. Meestal is dit rond een uur of drie.

Geplaatst op 5 apr. 2023

Terug naar overzicht