Nieuws

Terug

Kunstwerk staat er; nu de onthulling nog!

Hij staat er. Stevig verankerd, naar wij hopen, in een stevig fundament van beton. Het kunstwerk van de OLC op Het Springendal. De maker, kunstenaar Ruurd Hallema heeft het gevaarte deze week op zijn plaats gezet bij het bankje dat een prachtig uitzicht biedt op de heide van de Paardenslenkte.

                           

 

Om nog niet al teveel prijs te geven, hebben we het kunstwerk ‘ingepakt’. Dan is de verrassing zaterdag des te groter. Want dan is het eindelijk zover; dan gaan we het beeld onthullen. Dat gebeurt dus om 16.00 uur. Burgemeester John Joosten en Harry uit het Broek komen daar speciaal en met heel veel plezier voor naar Het Springendal.

Als jubileumcommissie hopen wij van harte dat er veel OLC’ers daarbij aanwezig zijn. Het is per slot van rekening een unieke gebeurtenis in het kader van de jubileumviering van de OLC en een mijlpaal ook in de historie van de club.

Voor de onthulling wordt er – vanzelfsprekend - nog wel eerst getraind. Het aanvangstijdstip is 14.30 uur en de plek van samenkomst is vlak bij de plek waar het kunstwerk staat. Dat is achter het grote heideveld aan de Hooidijk in het verlengde van de Boortorenweg. Dat is de weg komende vanuit Ootmarsum – Nutterseweg, Wittebergweg, Blauweweg, Hooidijk en dank linksaf – die vanaf de Hooidijk vóór het heideveld rechtsaf gaat. Laat je daarbij niet misleiden door richtingbord met Schabosweg aan de linkerkant van de weg. Rechts om het hoekje staat wel naambord met Boortorenweg. Dus gewoon rechtsaf slaan en helemaal tot het einde toe doorrijden  of –fietsen tot bij de voormalige gas/NAM-lokatie.

De training is zo ingedeeld dat iedereen vóór 15.45 uur terug is. Dus er is tijd om je om te kleden. Want natuurlijk moet de JUBILEUM-POLO aan.  Daar is ook koffie met ‘iets lekkers’.

Aansluitend op de onthulling verplaatst het hele gezelschap zich naar Hoeve Springendal waar we rond 16.30 uur zullen arriveren voor het tweede deel van het programma van deze dag. Wat er precies gebeurt houden we nog even geheim. Maar één ding staat vast: er gebeurt iets dat helemaal past bij de OLC. En daar drinken we met z’n allen ook een borrel op met een lekker hapje. Dus kom op de fiets of laat je (terug)rijden. Tot zaterdagmiddag!

Kunstwerk staat er; nu de onthulling nog!