Nieuws

Terug

Jubileumactiviteiten

OLC is klaar voor tweede deel jubileumviering

De aanhoudende zomerse hitte bepaalt voor een belangrijk deel het leven in Nederland en ook in de rest van Europa. En niet te vergeten de vakantie: velen zijn op vakantie, hebben het nog tegoed of hebben het alweer achter de rug. Maar hoe dan ook: het ritme binnen de OLC wordt voor een belangrijk deel bepaald door het 25-jarig jubileum. We hebben er inmiddels zeven maanden opzitten met uiteenlopende activiteiten. En we hebben er dus nog vijf te gaan met van alles en nog wat en voor elk wat wils. Want het resterende programma mag er zijn, in alle opzichten.

Onze eerste jubileumactiviteit is de marathon van Osnabrück in het weekeinde van 1 en 2 september. Een groot aantal leden gaat mee naar dit evenement en verblijft er al dan niet een of meerdere dagen. Een aantal OLC’ers loopt hier de hele marathon, de halve en ook andere afstanden zijn mogelijk. Het programma is rond en staat als een huis.

Kidsrun

Een week later, op zondag 9 september is alweer onze jaarlijkse Kidsrun in het kader van het Glazen Huis. Tussen 11.00 en 12.00 starten de kids in de verschillende leeftijdscategorieën.  We gaan ervan uit dat er heel wat kinderen uit Ootmarsum en omgeving mee zullen doen. En dat is natuurlijk goed voor de toekomst van de OLC. Want: wie de jeugd heeft, heeft de…. Het is de bedoeling dat er een week eerder een loop-clinic wordt georganiseerd voor de kinderen. Dus: hoort zegt het voort.

Gedenkteken

Maar we zijn er nog niet deze maand, want in september staat er nog een activiteit/festiviteit gepland. Op zaterdag 29 september namelijk gaan we ‘ergens’ in het Springendal een blijvend gedenkteken onthullen aan het 25-jarig bestaan van de OLC. Dat wordt een heel spectaculair gebeuren. Dus hou daar rekeningmee en zet de dag en datum alvast in de agenda. Het is in alle opzichten zeer de moeite waard. Wie er bij is (geweest) kan er later over meepraten. Het juiste tijdstip die dag staat nog niet vast maar het is in elk geval veel eerder dan het gebruikelijke aanvangstijdstip van 16.00 uur.

Oktoberfest

En dan oktober: we organiseren dan een loop voor de OLC en de zusterverenigingen. We maken daar een soort van Oktoberfest van met Bier und Bratwurst volgens Müncher Tradition. Het lijkt ons een goede gelegenheid daarvoor ook al onze sponsors uit te nodigen en de vrijwilligers die de OLC al jaren met daad en raad terzijde staan. Aanvankelijk hadden we hiervoor zaterdag 20 oktober gepland; maar dat blijkt samen te vallen met de Teutolauf, dus gaan we ons evenement een week verplaatsen naar zaterdag 27 oktober. Ook hiervoor geldt een ander aanvangstijdstip. De start zal rond 14.00 uur zijn vanaf de Beekprik met aansluitend een gezellig samenzijn daar.

In november hebben we dan zoals gepland op zaterdag de 24ste onze Culinaire Springendalloop; een variatie op de Twente Landgoed Marathon met lekkere hapjes en drankjes onderweg. Een week eerder is onze eigen Springendalloop.

Afsluiting

En dan december: op zaterdag de 15e volgt een spetterende afsluiting van ons jubileumfeest dat ons nog lang zal heugen. Ook hiervoor geldt een ander aanvangstijdstip: dat zal ook rond 14.00 uur worden. Wat er allemaal gaat gebeuren, staat in grote lijnen vast maar één ding is zeker: het is bij voorbaat onvergetelijk. Dus ook deze dag omcirkelen in de agenda.

En voor het overige wensen wij als jubileumcommissie iedereen een prachtig vervolg van deze tot dusverre mooie zomer. Geniet ervan!

namens de jubleumcommissie,

Alphons Weierink

 

 

Jubileumactiviteiten