Inschrijving voor Springendalloop 2021 is weer geopend

Het parcours van de Springendalloop wordt dit jaar iets gewijzigd. Dat gebeurt noodgedwongen omdat Staatsbosbeheer een zogeheten beukenlaan heeft afgesloten voor wandelaars en dus ook voor hardlopers. Het betreft de beukenlaan die uitkomt op de Mosbeekweg; aan het begin ervan bevindt zich in één van de beuken sinds jaar en dag een Mariabeeldje. Die plek wordt alleen al om die reden druk bezocht.

De reden voor Staatsbosbeheer om deze prachtige beukenlaan af te sluiten heeft te maken met vallende takken. Er wil nog wel eens een dode tak naar beneden vallen en Staatsbosbeheer wil niet dat daardoor wandelaars gewond kunnen raken. Vandaar die afsluiting.

Alternatieven
Voor parcoursbouwer Frans Wilbers van de organiserende Ootmarsumse Lopers Club ’93 (OLC) is dat geen enkel probleem. ,,Er zijn”, kent hij het Springendal op zijn duimpje, ,,genoeg alternatieven zonder dat het parcours aan waarde inboet. Sterker nog, de nieuwe route is minstens zo mooi. Daar komen de lopers straks wel achter.”

En dat straks is zaterdag 13 november. Want staat alweer de negende Springendalloop op het programma na een absentie van een jaar als gevolg van Corona. De organisatie is alweer druk bezig om alles in de steigers te zetten. En dat lukt prima. De inschrijving is inmiddels ook geopend en het aantal inschrijvingen loopt gestaag op. Inschrijven kan via: https://olc-93.nl/inschrijven/springendalloop

Mooiste plekjes
De lopers kunnen traditiegetrouw kiezen tussen 5, 10 of 15 kilometer. De routes voeren de deelnemers door de mooiste  plekjes van het Springendal. Door het bos, over de heide, langs bronvijvers en natuurlijk door verscheidene beekdalen onder meer door het dal van de Springendalsebeek. ,,De prachtige natuur en de beleving ervan juist als de herfst het Springendal prachtig kleurt zorgt voor de grote aantrekkingskracht”, weet Frans Wilbers als geen ander. De deelnemers komen uit heel Twente. Ook bij lopers van zusterverenigingen is de Springendalloop. Niet allen voor de loop zelf maar zeker ook voor de gezelligheid naderhand. Start en finish zijn bij Hoeve Springendal aan de Brunninkhuisweg.  De start is om 14.00 uur.

Geplaatst op 6 nov. 2021

Terug naar overzicht