Het wordt toch nog even spannend voor de Springendalloop

Het wordt toch nog even spannend voor de Springendalloop

Beste OLC’ers!

Nog iets minder dan twee dagen en dan is zaterdag de start van de Springendalloop.
We gaan er althans op dit moment van uit dat dit evenement ‘gewoon’ doorgaat.
Maar het wordt ineens toch nog spannend vanwege de persconferentie vrijdagavond over de vrijwel onontkoombare aanpassing van het huidige Corona-beleid.

Hoe dan ook: vooralsnog zijn jullie van harte welkom bij Hoeve Springendal in het gelijknamige natuurgebied. Als je meeloopt, als je vrijwilliger bent of als je gewoon gezellig komt kijken, het is wel handig om op de hoogte te zijn van enkele belangrijke wetenswaardigheden. Zoals de starttijden: voor de 15 kilometer is dat om 14.00 uur; voor de 10 kilometer om 14.05 uur en voor de 5 kilometer om 14.10 uur.

Vlak voor het start-finishplein zijn posten waar de startbewijzen verkrijgbaar zijn. Er zijn mogelijkheden om te douchen. In de grote kapschuur bij de start-finish zijn na afloop warme chocolademelk en krentenwegge verkrijgbaar op vertoon van het startbewijs.

Er is ook een tent waar onder het genot van een drankje en een hapje kan worden nagepraat. Om binnen te komen moet je een QR-code kunnen tonen of een recent negatief testbewijs in combinatie met een ID-bewijs. Dan krijg je een polsbandje. Dat is ook nodig om de toiletten te bezoeken.   

Dit geldt allemaal bij ongewijzigd Corona-beleid. Mochten morgenavond de Corona-maatregelen onverhoopt worden aangescherpt en de Springendalloop ondervindt daar gevolgen van dan laten we dat langs deze weg weten. Mocht er niets veranderen dan gaat de Springendalloop door zoals gepland en krijgen jullie géén bericht.

In dat laatste geval, weet dat je zaterdag welkom bent.

PS: Willen jullie het liefst zoveel mogelijk met de fiets naar Hoeve Springendal komen! We hebben de parkeerruimte hard nodig voor de deelnemers die met de auto van buiten komen.

Met een vriendelijke groet,

Alphons Weierink,
voorzitter organisatiecommissie.Geplaatst op 11 nov. 2021

Terug naar overzicht