Nieuws

Terug

Hardlopers OLC zamelen met Trashrun afval in

Hardlopers van de OLC hebben afgelopen zaterdag tijdens de Trashrun zo'n twintig volle vuilniszakken met rommel opgehaald uit Ootmarsumse bermen. Het idee van de run is afkomstig van OLC lid Bert Borkent "Tijdens onze hardloopsessies door de omgeving van Ootmarsum viel het ons op hoeveel rommel er eigenlijk ligt. Daaruit is het idee van Trashrun ontstaan.
Zaterdag hebben we in zeven groepen van elk zo'n drie of vier lopers als hardlopend de rommel opgeruimd. Het mes sneed aan twee kanten, de rotzooi wordt opgeruimd en voor de lopers wat het een aparte training, want ze moesten berm in en berm uit. Het afval dat werd ingezameld was heel divers. "Dat ging van zakjes fastfoodbedrijven tot veel plastic flesjes en blikjes. We hebben zelfs een autoband en een onderbroek in een berm aangetroffen." De lopers kregen onderweg enthousiaste reacties. De zakken met rommel zijn na afloop overhandigd aan vuilverwerker Rova die ook aan de actie meewerkte. "Het is zeker de bedoeling dat we dit volgend jaar nog een keer doen en dna misschien nog wel uitgebreider", aldus Bert.
Na afloop hebben de lopers bij de molen nog lang kunnen nagenieten van een hapje en een drankje onder het toeziend oog van een schitterende zon.

De foto's zijn te vinden in het fotoboek.