Handige app voor hardlopers onderweg

Handige app voor hardlopers onderweg

Veiligheid is een belangrijk aspect bij hardlopen: een ongeluk zit in een klein hoekje: een boomwortel kan verraderlijk zijn (ik spreek uit eigen ervaring!), enkelverzwikking, struikelen, mogelijke hartproblemen, flauwvallen, etc, etc en voor je het weet, lig je op de grond met letsel. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk gezamenlijk te lopen, zodat een helpende hand van een loopmaatje nooit ver weg is. Maar eerlijk is eerlijk: iedereen loopt wel eens alleen en ook dán kan er iets gebeuren.

Tip derhalve: installeer de 1-1-2 App op je telefoon (eenvoudig te vinden in de PlayStore of AppStore). Vul vooraf je gegevens in en mocht er onderweg iets gebeuren, je bent alleen en bijvoorbeeld ergens midden op het Springendal: pak je telefoon en met één druk op de knop heb je verbinding met de meldkamer die dan jouw exacte locatie weet, dankzij de App (blijft GPS, dus afwijking van 6 á 7 meter). Je hoeft je dus niet druk te maken over straatnamen of vage beschrijvingen als 'bij kruising daar en daar' of 'dichtbij Erve ... eh ... hoe heten ze ook alweer?'. Ook kun je - via één druk op de knop naar keuze - direct brandweer, ambulance of politie spreken (ook handig als er iets gebeurt buiten het hardlopen om ;-)


Dit alles, zonder eerst te moeten uitleggen wie je bent en waar je bent! Hulp kan dan snel en efficiënt onderweg zijn!


PS: telefoon meenemen als je (alleen) loopt, is ook een basis-tip ;-)


Hoe dan ook: doe er je voordeel mee en installeer die App even! Zie o.a.: https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/12/lancering-112nl-app.html. Daar zijn ook de PlayStore of AppStore linkjes te vinden.

Ik wens jullie vele, veilige hardloop-kilometers (en hoop dat deze App nooit gebruikt hoeft te worden)!


Succes!


Erwin

Geplaatst op 22 mrt. 2022

Terug naar overzicht