Halve van Oldenzaal 2024

Halve van Oldenzaal 2024

Vandaag hebben een aantal OLC’93ers meegedaan met de Halve Marathon Oldenzaal.

Een schitterende loop rondom Oldenzaal met de nodige hoogtemeters en wat onverhard. Met evenzo schitterende weersomstandigheden, zonnetje niet te koud en niet te warm. De meeste lopers vertrokken met twee auto’s vanaf de Stadsweide. Paul had zoals het leek zelfs een persoonlijke begeleidster die mee zou fietsen. De auto’s konden we vlak bij de start parkeren dankzij een tip van Hans.

Naast dat de halve werden ook de 5km en de 10km gelopen. Met de 5km deed Patricia Baars-Oude Geerdink mee. Begin dit jaar nog bij de beginnersgroep. Oldenzaal was haar eerste wedstrijd. Vooraf natuurlijk wel wat zenuwen, bij een eerste wedstrijd weet je ook niet wat je te wachten staat. Het is haar erg goed bevallen, zie ook de foto’s. Ze gaat gewoon door. Haar volgende wedstrijd is alweer over twee weken en direct over de landsgrens. Patricia Hesselink deed namens het bedrijventeam van de Gemeente Oldenzaal aan de 10km.

Aan de halve deden; Giny Steggink, Paul Zwetsloot, Gerard Aarnink, André Oude Vrielink, Roy Beijerink, Hans Oude Rengerink, Rob Rouwers en Wietze de Vries. Vooraf even inlopen, wedstrijdstrategie bepalen en zich alvast indekken voor als de prestaties wat minder zouden zijn. Toch wat te laat naar de start gegaan. Wietze stapte gewoon over het hek en stond vooraan, de anderen sloten netjes aan. Het tweetal Giny en Roy heeft veel gemeenschappelijk, naast dat ze de hele route bij elkaar bleven lopen hebben ze ook een gezamenlijke letsel namelijk: gebroken/gekneusde ribben. Giny wel
gewoon een 5e plek bij de dames 45+. Hans ging goed van start, maar helaas kreeg hij last van zijn hamstring en moest hierdoor na 8 kilometer echt wat langzamer. Paul en Gerard hebben gewoon lekker doorgelopen en kwamen tegelijk binnen, waarschijnlijk dus met fietsbegeleiding. Logischerwijs waren de meest ervaren lopers en 60+ers nog wat verder van voren te vinden. Verschil van deze mannen is maar 2 minuten, in de rangschikking wel een redelijk verschil 3e en 6e plaats. Een speciale vermelding voor Rob Rouwers, hij deed mee met de halve. Maar voor de wedstrijd liep hij gewoon nog 8km in.

Dit keer geen bier na het lopen, tot grote spijt van in ieder geval een persoon, ik noem natuurlijk geen naam. Voor velen is het volgend loopevenement alweer over twee weken, de Teutolauf. We gaan er gezellig met de bus heen. Waarschijnlijk dan wel bier na afloop Hans.

Verder zijn er ook vele leuke loopjes in de buurt. Vanaf november zijn er ook weer vele crossen, dat is ook altijd erg leuk, lekker door de natuur heen baggeren. Nog leuker om samen heen te gaan.

Tijden:
5km: Patricia Baars 31:58
10,1km: Patricia Hesselink 51:19
De halve: Giny 1:46:10, Roy 1:46:09, Rob 1:43:40, André 1:39:09, Paul 1:52:49, Gerard 1:52:44, Hans 1:54:31, Wietze 1:36:57

 

Geplaatst op 07-10-2024

Terug naar overzicht