Vier nieuwe gediplomeerde trainers!

Het was hard werken en er is veel tijd en energie in gaan zitten, maar het is gelukt. In de afgelopen periode hebben Giny, Margreet, Erwin en Hans (zie foto) hun beste beentje voorgezet om de cursus assistent looptrainer 2 bij de Atletiekunie tot een goed einde te brengen.

De gevolgde workshops waren opgebouwd uit steeds een uur theorie en 1,5 uur praktijk. Daarnaast werd e-learning in SKILLS als basis voor de cursus gebruikt. Voorafgaand aan iedere workshop maakten de deelnemers een deel van de e-learning als huiswerk en dit bestond uit het lezen van teksten, het bekijken van video’s en afbeeldingen, het beantwoorden van reflectievragen, het inleveren van opdrachten en het maken van toetsen. Er waren observatie-opdrachten en deeltrainingen moesten worden voorbereid. Het accent van de opleiding lag op het pedagogische en didactische handelen van de assistent-trainer in een ondersteunende rol. De workshops en praktijktrainingen vonden plaats onder de bezielende leiding van de inmiddels 82 jaar oude en even fitte als fanatieke Leo van den Broek. Leo is al erg lang trainer bij AV Iphitos in Losser en hij is erkend praktijkopleider bij de KNAU.

De, mede door Leo, nog enthousiaster geworden trainers staan te trappelen om het geleerde snel tijdens de trainingen bij onze club in de praktijk te brengen. Met het afsluiten van de cursus zijn we voor de toekomst toch weer verzekerd van een technische commissie die mooie en afwisselende trainingen kan verzorgen voor de lopers en met een flinke dosis extra kennis aan boord.

Trainers, van harte proficiat!!  

Fijne feestdagen gewenst aan alle leden! We begeleiden jullie graag ook volgend jaar weer tijdens de trainingen!                               

            

Sportieve groet, TC OLC’93                                                  

 

Margreet

Giny

Anoek

Korien

Hans

Erwin

Ben

Frans

Boudewijn


Geplaatst op 19 dec. 2021

Terug naar overzicht