Nieuws

Terug

Een kunstwerk en een Koninklijke onderscheiding: wat een feest!

Zijn gezicht sprak boekdelen; evenals zijn eerste reactie. Normaal gesproken weet Harry uit het Broek precies wat er rondom hem gebeurt, maar zaterdagmiddag was dat geenszins het geval. Want zonder dat hij het vooraf wist dan wel vermoedde, werd hij koninklijk onderscheiden. Wat een prachtige verrassing voor de man die in de afgelopen 25 jaar mede het boegbeeld was van de Ootmarsumse Lopers Club.

Als één iemand het verdiende om een koninklijk lintje te krijgen dan was Harry het wel. Dat was zaterdagmiddag de algemene teneur bij de vele aanwezigen op Het Springendal waar de koek niet op kon, zo leek het. Want behalve de Koninklijke onderscheiding was er nog een hoogtepunt in het 25-jarig bestaan. Achter de heide van De Paardenslenkte, midden in Het Springendal, werd zaterdagmiddag een fraai kunstwerk onthuld. Als eerbetoon aan de loopsport en aan de natuur. Een cadeautje van de OLC aan de gemeenschap in het kader van het jubileum.

Harry uit het Broek en burgemeester John Joosten onthulden samen het fraaie kunstwerk dat als naam De Loper heeft meegekregen. Dat gebeurde in aanwezigheid van de maker, kunstenaar Ruurd Hallema, een aantal genodigden en een hele grote groep lopers van de OLC. Een mooie mijlpaal in het jubileumjaar. Reden om er ter plekke een glaasje champagne op te drinken.

Trots

Maar ook de koninklijke onderscheiding voor Harry is een hoogtepunt: voor hemzelf, zijn familie, vrienden, collega’s en de vele anderen voor wie Harry zich inzet, maar zeker ook voor de OLC. Als lopersclub mogen we trots zijn dat een lid een koninklijk lintje heeft gekregen. Harry is niet de enige; Harry van der Heiden ging hem in 2007 al voor.

Toen zijn vrouw, zijn kinderen, familie, buren, vrienden, collega’s en anderen uit zijn directe omgeving kwamen aanlopen bij de kapschuur van Hoeve Springendal begon Harry te dagen… De burgemeester had zijn stropdas omgedaan en de ambtsketen omgehangen en hij had ook de Remigiusharmonie gezien op de parkeerplaats. Zijn vermoeden werd bewaarheid. Burgemeester Joosten vertelde de zichtbaar verraste en aangedane  Harry dat het Zijne Majesteit had behaagd om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester speldde hem vervolgens de bijbehorende versierselen op.

Emotie

Harry liet in zijn toespraak duidelijk blijken wat hem dat deed. En dat was te zien ook. Mooie en oprechte emotie. En toen kwam de Remigiusharmonie ook nog helemaal uit Weerselo om Harry een serenade te brengen. Een prachtige bekroning van een koninklijk feestje. En dat één van de drie Bentheimer Land Schweine erin slaagde uit zijn weide te ontvluchten toen de muziek eraan kwam, ach, dat paste er helemaal bij.

En nu op naar de volgende jubileumactiviteit: op zaterdag 27 oktober, het grote OLC-Oktoberfest samen met zustervereniging, vrijwilligers en sponsors bij de Beekprik. Eerst trainen vanaf 14.00 uur en vanaf 15.00 uur Bier und Wurst.

Een kunstwerk en een Koninklijke onderscheiding: wat een feest!