De Teutolauf door de ogen van Margreet

De Teutolauf door de ogen van Margreet

Een impressie van de 12,5 km van de Teutolauf door Margreet. Ben Graven, de nestor van de Teutolauf, had alles perfect geregeld en kon, tot ieders grote spijt, op het allerlaatste moment niet mee door familieomstandigheden. Hij heeft ons nog wel uitgezwaaid.

De bus was iets te laat, gelukkig wel op tijd om niemand in de problemen te brengen. De reis ging voorspoedig en na een wat avontuurlijke route richting het terrein, kon iedereen nummers ophalen, tassen kwijt enz. Eerst startte de 29 km en onze groep volgde een half uur later. Gondi was met Boudewijn meegereden en was nog net op tijd voor de start.

Prima weer
Het weer was goed en de stemming ook. Ik had grote twijfels over het verloop, want ik had al meer 6 weken niet echt gelopen. Heel rustig begonnen; de route was iets gewijzigd en het duurde langer voor we de helling opgingen. Dat vond ik wel prettig. De helling was lang met diverse steilere stukken. Bovenaan stond de verzorging, met van alles.

Inmiddels was het gaan motregenen en dat is niet meer gestopt. Mijn armen werden ijskoud, verder gelukkig geen problemen. De afdaling was het eerste stuk lastig met stenen, geulen en gladdere stukken, daarna kwam het stuk door het bos, mijn favoriete stuk, lekker naar beneden storten. Via het graspaadje weer op het asfalt en het laatste stuk vals plat terug naar de finish. Mijn benen waren nog goed en heb het laatste stuk beter gelopen dan in de afgelopen tijd.

In de prijzen
Harrie, Karel en Alphons, die gewandeld hebben, moedigden de lopers nog aan op het laatste stuk voor de afdaling naar de finish. Daar gewacht tot alle 12,5 km lopers binnen waren, gedoucht. Ons glas opgehaald en in de hal van gebak, koffie en bier genoten. Toen bleek dat van de 12,5 km, Wytske en Pascal de 2de prijs hadden gewonnen en Frans zelfs de 1ste! Ook Rowan, onze Oekraïense vriend leverde een prima prestatie.

Omdat de bus om half 6 naar café Römer vertrok, werd er besloten dat de prijswinnaars na zouden komen. Fijn dat de bus chauffeuse dit gedaan heeft.We hebben uitermate gezellige avond gehad en de waardin vond Paul erg leuk! De tijd vloog voorbij en we zijn allemaal moe en voldaan huiswaarts gegaan. Op naar volgend jaar, dit keer met Ben.


Geplaatst op 19 okt. 2022

Terug naar overzicht