De Teutolauf door de ogen van Giny

De Teutolauf door de ogen van Giny

De bus vertrok iets later dan gepland. Onderweg kwamen we ook nog even in de file te staan en daardoor moesten de 29-km lopers snel het startnummer ophalen. Er kon nog kort worden ingelopen en opgerekt en vervolgens gingen we met z’n allen het startvak in. We waren dit jaar met een kleine groep voor de Waldlauf, namelijk André, Ivo, Daan, Assia en Giny.

Na opzwepende muziek kwam om 13.30 uur het startschot en gingen we van start. Een parcours van 29 km over 600 hoogtemeters. De route ging door prachtige bossen en glooiend landschap en had twee middelgrote en drie grote klimmen (150 m hoogtemeters). Je rende over smalle bospaadjes, over boomstammen en kiezelpaden. Bijzonder was dat het boomkruinpad van Bad Iburg was opgenomen in de route. Je rent 600 meter over de toppen van de bomen. Prachtig was ook dat je halverwege de route over een bergkam liep en links en rechts van je uitzicht had over een prachtig glooiend bergachtig landschap. Het begon op dat moment ook behoorlijk te regenen en dat was voor menig loper een welkome afkoeling. De route was namelijk wel erg zwaar en op sommige stukken was het voor de meeste lopers niet mogelijk te blijven hardlopen. Snelwandelen was het alternatief. Dit ging gelukkig bijna even snel en kostte net iets minder kracht. Oppassen was het bij de laatste afdaling omdat deze behoorlijk stijl was. Doordat het regende was het glad en glibberig. Gelukkig stonden op gevaarlijke punten mensen van de organisatie die je waarschuwden, zodat je niet van het pad af naar beneden gleed…

Iedereen van de 29 km groep is goed, zonder vallen gefinisht ook al had men wel soms (bijna) kramp onderweg. De tijden waren bijzonder goed, want we zijn allemaal bij de eerste 20% in het klassement geëindigd. Een goed trainingsschema dus!

Geplaatst op 19 okt. 2022

Terug naar overzicht