Nieuws

Terug

Culinaire Springendalloop: om van te watertanden

Het begint eentonig te worden… We zouden dit haast kunnen denken, maar natuurlijk is hier nuance op z’n plaats. De aanleiding: de Culinaire Springendalloop van afgelopen zaterdag. Wederom een heuse jubileumactiviteit; de zoveelste dit jaar. En opnieuw een groot succes.

Dat mogen we wel stellen met meer dan 60 deelnemers. Hardlopers en wandelaars genoten zaterdagmiddag volop van de natuur en net in het minst van de vele en verschillende hapjes die de dames van de zaterdagse Hobbelclub van de OLC hadden bereid. De Hobbelclub? Ja, de Hobbelclub. Al jaren komen de dames, en één heer, op de zaterdagmorgen op het Springendal bijeen om een stukje te gaan hardlopen; hobbelen zoals ze zelf heel bescheiden zeggen. Ze doen dat bewust op de zaterdagmorgen, vooral om praktische redenen: ’s middags hebben ze andere verplichtingen.

Overheerlijk

Maar dat neemt niet weg dat de ‘hobbelaars’ volwaardige OLC-leden zijn. En daarvan gaven ze afgelopen zaterdag ondubbelzinnig blijk. Een heuse Culinaire Springendalloop; de dames hebben zich in één keer onsterfelijk gemaakt. Want dit vergeten we natuurlijk nooit weer. Wat hebben we genoten van de prachtige route maar vooral ook van de overheerlijke zelfgemaakte hapjes die ons op verschillende plekken in het Springendal door de ‘hobbelaars’ werden gepresenteerd.

Slagroom

Wat waren ze trots en blij met de veelheid aan positieve en enthousiaste reacties. Hun aanwezigheid nadien bij De Bölte moet voor de dames als een warm bad hebben aangevoeld. De sfeer, warmte en gezelligheid rond de brandende houtkachel van Richard was/is voor herhaling vatbaar. De ‘hobbelaars’ werden spontaan opgenomen in de familie die de OLC heet. En dat werd bezegeld met het drinken van een likeurtje met slagroom.

Dames van de Hobbelclub, dank jullie zeer. Het was een fantastische middag. Inderdaad voor herhaling vatbaar. Somewhere, somewhen… Als het maar niet te lang duurt.

We kunnen nu nagenieten met de foto's die op de website te vinden zijn ( overige foto's).

Namens de jubileumcommissie,

 

Alphons Weierink!


PS: Er rest ons in elk geval nog één jubileumactiviteit; en wel op zaterdag 15 december. Bij Heinz op de Lönsberg sluiten wij ons jubileumkaar af. Met…. ja, wat zullen we zeggen: met een spetterend feest waar we nog lang aan zullen terugdenken. Het exacte programma  houden we nog even voor ons. Maar het is absoluut de moeite waard. Dus zet het in de agenda: 15 december, vanaf 14.00 uur bij Heinz. Eerst stukje lopen en dan feest. Laat je brengen; er zijn allerlei mogelijkheden om nadien thuis te komen.