Beekprik krijgt fikse opknapbeurt

Beekprik krijgt fikse opknapbeurt

De Beekprik  gaat in de steigers. Ons onderkomen op de parkeerplaats aan de Blauweweg krijgt namelijk een flinke opknapbeurt. En die is hoognodig ook. Want de Beekprik is sinds de bouw in 2002 en na een opknapbeurt in 2018 nogal door de tand des tijds aangetast. Gebruikers kunnen dat met eigen ogen zien. De grote eikenhouten tafel staat op instorten omdat een steunbalk compleet is doorgerot.

Maar ook de lang leun- c.q.hangbalk heeft zijn beste tijd gehad. Daarvan zijn ook verschillende delen compleet verrot. En daarnaast zijn ook enkele planken aan vervanging toe. Géén gezicht en het is ook niet zonder risico’s als zo’n zwaar stuk eikenhout afknapt. En de OLC is als hoofdgebruiker natuurlijk wel gelieerd aan de Beekprik. Behalve herstelwerk en nieuwbouw krijgen we ook uitbreiding: er komt namelijk eenzelfde leun- c.q. hangbalk bij aan de zijkant.

Kortom; er gaat wat gebeuren. En op korte termijn ook. De 6,75 Club neemt deze klus ter hand. Als initiatiefnemer van de bouw van de Beekprik in 2002 is dat ook wel een beetje vanzelfsprekend. Dat gaat in overleg met Staatsbosbeheer. Met boswachter Kees-Jan Westra is weer een vertrouwde constructie overeengekomen. Staatsbosbeheer stelt het hout beschikbaar en de 6,75 Club doet het werk. Dat wil zeggen: daarvoor is aannemer Warmes in de hand genomen. 


6,75 Club


De verrotte steunbalk onder de tafel wordt in zijn geheel vernieuwd. De tafel wordt bovendien beter dan nu het geval is, gezekerd en verstevigd. Rob en Hermann Blokhuis – timmerman bij Warmes – hebben over de maatregelen hun professionele en deskundige licht laten schijnen. Hermann zal deze klus ook gaan uitvoeren. De leden van de 6,75 Club ronden de werkzaamheden verder af.


Heropening


Een en ander krijgt zijn beslag in de loop van september. Als de klus is geklaard, wordt de vernieuwde Beekprik weer feestelijk heropend. Dat wordt een mooi feestje voor alle leden en verdere genodigden. Een mooi cadeau en gebaar van de 6,75 Club aan de OLC. Daarmee wordt het 30-jarig bestaan van de ‘rebellenclub’ extra luister bijgezet.

Trouwens, voor wie het wel of niet was opgevallen: er staat sinds kort ook al een ‘nieuwe’ zitbank tussen de Beekprik en de fietsenstalling. Ook een ‘cadeautje’ van Staatsbosbeheer.


Foto’s


Bijgaande foto’s maken duidelijk hoezeer het verval bij de Beekprik heeft toegeslagen. Op een van de foto’s staat boswachter Kees-Jan Westra met het bij zijn kantoor aan de Hooidijk afgeleverde en op maat gezaagde eikenhout voor de Beekprik. Ook op de foto de ‘nieuwe’ zitbank.

Geplaatst op 16-08-2024

Terug naar overzicht