Aflopen van de 10 KM

11 december was een datum die al een tijdje in menig agenda met rood was omcirkeld: dan zouden de voormalige Beginnersgroep (die zijn begonnen met de opstart-5k bij de OLC en nu doorstoomden naar de 10k) in staat zijn om de 10k te volbrengen! 

De naam Beginnersgroep is trouwens te minderwaardig en dekt niet meer de lading en daarom hebben ze (zelf!) besloten (van de gang van 5k naar 10k) een veel passender naam voor de groep te verzinnen: De ScaleUp-groep (of ScaleUppers). De afgelopen maanden is gebleken dat dit een enorm hechte en sociale groep is als newbee’s van de OLC. Mooi en bijzonder om te zien gebeuren. 

Tijdens de trainingen richting de 10k, zijn er helaas wat tegenvallers geweest (door blessures, drukte met werk, ongeval op de weg, verhuizing), waardoor vooraf bekend was dat er 3 mensen in staat zouden zijn om met goed gevolg de 10k-finish te halen: Monique, Thomas en Lidwien!

Dat wilde overigens niet zeggen dat de overige leden van de ScaleUppers dan maar verstek lieten gaan: ook zij waren er allemaal bij om hun maatjes aan te moedigen bij de finishlijn! Inmiddels zijn veel blessures professioneel behandeld en pakken ook zij de draad weer op in hun eigen tempo, om weer de aansluiting te vinden. Top!

Bewonderingswaardig: Monique en Thomas hebben geen enkele training (schema opgesteld door Boudewijn) overgeslagen. Konden ze een keer niet, werd de training de volgende dag alsnog ingehaald! Je zou het zelfs fanatiek kunnen noemen ? En als het even kon: samen lopen is áltijd beter dan alleen en dat deden ze dan ook regelmatig.

Lidwien had een klein stukje training gemist, maar niet zonder een mooie reden: een droomreis naar Peru. Tóch heeft zij alles-op-alles gezet, na terugkeer, om ook de 10k te halen en met succes!

Kortom: we hebben er een mooi setje toppers bij! Van hieruit zullen ze instromen in de reguliere OLC (trainings) activiteiten en zijn ze (ach waren ze al): full-OLC-member! 

Na het finish-moment, hadden de ScaleUppers een boel gezelligheid geregeld. Sowieso fantastisch dat ze er allemaal waren (Louise had zelfs haar winkel voor deze gelegenheid gesloten), maar ik noem: een Kerstboompje mét verlichting, Glühwein en appel- en kruimeltaart met slagroom (vers gebakken).  

Was dat het dan? Nee! Er werden ook nog leuke cadeautjes uitgewisseld als beloning voor de geleverde prestaties! Ook de OLC (Hulp) trainers kregen als dank een presentje van de hele groep! Heel erg leuk en wordt enorm gewaardeerd. 

ScaleUppers: dank voor jullie inzet, positiviteit, vrolijkheid, gezelligheid en al het lachen! Nu vanaf de 10k verder uitbouwen, maar rustig aan: met gezond verstand, af en toe een stapje terug, niet te snel en te fanatiek en (dus) zonder blessures, zodat jullie nog heul lang bij de OLC kunnen hardlopen! 

Door: Erwin Olde Engberink

Geplaatst op 12 dec. 2021

Terug naar overzicht