Aflopen 5k – BeginnersCursus 2024 – 29 juni 2024

Aflopen 5k – BeginnersCursus 2024 – 29 juni 2024

Afgelopen zaterdag, 29 juni was het zover: na het afronden van het 5k trainingsschema van 10 weken, waren 4 cursisten van de BeginnersCursus 2024 in staat om 5k aaneengesloten hard te lopen! Een hele prestatie, want vooraf bij de Kick-Off (zo’n 10 weken geleden) had niet iedereen het geloof dat het zou gaan lukken.

We hadden dit jaar 7 inschrijvingen, maar helaas zijn er gaandeweg 3 cursisten uitgevallen (door verschillende redenen), maar: ze zijn áltijd welkom bij de OLC om het hardlopen weer (verder) op te pakken of mee te doen met de BeginnerCursus 2025 natuurlijk!!

Dankzij de inzet en doorzettingsvermogen van Patricia, Mariëlle, Elke en Lisanne hebben ze grenzen verlegd en konden ze 5k-finishers worden! Een prestatie van formaat!

Het weer was warm (dat lijkt elk jaar zo te moeten zijn), maar dat kon niemand iets schelen: nadat Strava en alle horloges waren ingesteld, konden we los!

Het parcours was dit jaar iets anders dan voorgaande jaren: 

Start en Finish waren uiteraard bij de Beekprik. De cursisten vertrokken (na eerst een korte (!) warming-up) om 15:30 uur en na ongeveer een half uur kwamen ze over de finish!

Bij de Finish was het lekker druk: familie en overige OLC-leden schreeuwden de 5k-lopers over de finish-lijn!

Zodra iedereen binnen was (wat water had gedronken en weer een beetje was bijgekomen), liepen we gezamenlijk naar het OLC Beekprik clubhuis.

Boudewijn had prachtige oorkondes in elkaar gezet en werden door Margreet en Erwin uitgereikt, mét natuurlijk een mooie, welverdiende medaille (die het hele weekend om mocht blijven!).

Dat was een mooie gelegenheid voor een groepsfoto:

Na het officiële gedeelte was het tijd voor ontspanning: onder het genot van een drankje, hapje, muziek en elkaars gezelschap, werd er nog even lekker nagepraat over hoe het allemaal was geweest de afgelopen 10 weken en dat het doel zo mooi gehaald is!

Geplaatst op 8 jul. 2024

Terug naar overzicht