Aanmelding beginnerscursus boven verwachting

Liefst 13 nieuwe gezichten voor de OLC
Nieuwe gezichten, nieuwe uitdagingen en een nieuw elan bij de OLC. Want de werving van nieuwe, beginnende lopers heeft maar liefst 13 aanmeldingen opgeleverd. Een prachtig resultaat waar de club en Boudewijn Weierink in het bijzonder erg blij mee is. ,,Dit is meer dan verwacht”, zegt de OLC-trainer en coördinator. Ook voorzitter Jos Dijkhuis is aangenaam verrast. ,,Mooi dat er zoveel belangstelling is. Hardlopen is onverminderd populair. En het is prachtig dat wij daar als club een rol in kunnen spelen.”
Als het aan Boudewijn had geleden, was er vorig jaar al met een beginnerscursus begonnen. ,,Maar toen was dat helaas niet mogelijk vanwege alle Corona-beperkingen. Maar gelukkig kunnen we nu wel van start gaan.”
Die start is komende zaterdag al. Dan komen de 13 beginners van wie 8 vrouwen en 5 mannen in de leeftijd vanaf 35 jaar, voor de eerste keer bij elkaar. Trefpunt is de Beekprik aan de Blauweweg waar ook de reguliere training begint. Boudewijn neemt de nieuwelingen mee voor een wandeling door het Springendal. Tijdens de wandeling kunnen de deelnemers met elkaar kennis maken en zal de trainer uitleg geven en vragen beantwoorden.
Het is de bedoeling dat de beginners drie keer per week gaan trainen. Op de donderdagavond en zaterdagavond wordt hen de beginselen van het hardlopen bijgebracht onder begeleiding van meerdere trainers. Beide keren gebeurt dat vanaf de Beekprik. ,,Want”, zegt Boudewijn, ,,in het begin is het belangrijk te trainen op een zachte ondergrond.” Op de dinsdagavond worden de beginners geacht zelf te trainen aan de hand van een programma.
In tien weken tijd worden de beginners zodanig getraind dat ze minimaal een half uur achtereen kunnen hardlopen. Boudewijn: ,,Iedereen moet dat dan kunnen. We sluiten de cursus af met een loop over 5 kilometer in het Springendal. En wie weet wat daar dan ooit nog achteraan komt. De meeste lopers zijn zo begonnen. En menigeen is uiteindelijk bij een marathon uitgekomen. Maar zover is het nog niet. Belangrijkste is dat ze veel plezier beleven aan hun nieuwe sport.”

Geplaatst op 25 jun. 2021

Terug naar overzicht