Iedere hardloper heeft wel eens momenten waarop er minder motivatie is om te lopen. Misschien houd je niet zo van de kou of regen, of houd je juist niet van hardlopen in de hitte. Dé manier om jezelf toch te motiveren om te gaan hardlopen is om met groepje samen te gaan lopen. Het is natuurlijk fijn om zo nu en dan alleen te lopen, waarbij je bijvoorbeeld even jouw hoofd leeg kan maken. Maar altijd alleen lopen kan eventuele progressie tegenhouden en je slaat makkelijker een training over dan wanneer je een verplichting hebt naar anderen om samen te lopen. 

De voordelen van samen lopen

Ten eerste is het natuurlijk gezelliger dan alleen lopen, juist bij de OLC staat plezier en gezelligheid tijdens (en na) het lopen voorop. Maar ook vliegt de tijd voorbij als je onderweg even bij kunt praten met verschillende personen uit de loopgroep. Heb je het tijdens het lopen even zwaar? Jouw loopmaatjes helpen je het langer vol te houden en andersom kun jij anderen helpen om nog even door te zetten.  Een belangrijk voordeel van het lopen in groepsverband zoals bij ons, is de begeleiding van een hardlooptrainer. Wat jouw doelen ook zijn en welk niveau je ook hebt, samen met de trainers kun jij verantwoord naar jouw doelen toewerken. Er wordt gelet op je looptechniek, zodat jij makkelijker en efficiënter kunt lopen. Daarnaast wordt er gewerkt met een schema om de trainingen op te bouwen en blessures te voorkomen.

Extra motivatie

Ook als beginnend hardloper kun je af en toe wel wat ondersteuning gebruiken. Door bij een vereniging met anderen te trainen heb jij een extra stok achter de deur om blijvend aan jouw conditie te werken. Wil je graag beginnen met hardlopen of loop je al regelmatig, maar twijfel je nog om bij een loopgroep te gaan? Probeer dan eens vrijblijvend een gratis proeftraining bij ons! Je kunt je hier eenvoudig aanmelden.

Geplaatst op 31 jan. 2021

Terug naar overzicht