Wil jij werken aan jouw looptechniek? Probeer dan de 5 looptechniek oefeningen die je hier kunt vinden. Je kunt deze oefeningen afwisselend uitvoeren, zodat ze jou helpen om beter en sneller te kunnen hardlopen. 

Bewustwording

Het is belangrijk om je bewust te worden van jouw looptechniek en waar je eventueel nog wat zou kunnen bijschaven. Vooral jouw eigen houding is een essentieel onderdeel tijdens het hardlopen. Door te letten op jouw houding en op een optimale manier jouw hoofd, schouders, armen en voeten in relatie tot elkaar te houden en bewegen kun je veel progressie boeken in jouw hardloopdoelen. 

De voordelen van looptechniekoefeningen

Het regelmatig doen van oefeningen die helpen om jouw looptechniek te verbeteren brengt verschillende voordelen met zich mee. Je maakt verschillende spieren sterker, vooral jouw belangrijkste loopspieren en jouw souplesse wordt ervan vergroot. Door aan jouw looptechniek te werken kun je ervoor zorgen dat blessures minder snel voorkomen en niet geheel onbelangrijk, je sneller gaat worden op de afstanden die je loopt. 

Geplaatst op 31 jan. 2021

Terug naar overzicht