Nieuws

Terug

Onderhoud heideveld paardenslenkte

Op zaterdag 16 november hebben we zeer waarschijnlijk weer een prachtige Springendalloop met een gezellige nazit. Een van de redenen van het succes is dat je door een prachtig stukje natuur loopt. Dit vergt echter wel het nodige onderhoud.

Op het Springendal ligt een mooie wandelroute waarbij tijdens je wandeling kunt genieten van verschillende mooie uitzichten. Ook kom je een tweetal heidevelden tegen. Op één van deze heidevelden gaan we tijdens de natuurwerkdag aan het werk. Dit heideveld gaan we vrij zetten van ‘boomopslag’. Oftewel kleine boompjes en takken verwijderen van de heide. Dit doen we doormiddel van zagen en knippen.

Door het opschonen blijft de heide behouden en bevordert het de leefomgeving van reptielen zoals de zandhagedis. Verder is het behoudt van de heide belangrijk voor wilde bijen, vlinders en andere insecten.

Aangezien wij al meer dan 25 jaar met het hardlopen onder andere van deze mooie natuur kunnen genieten wil ik jullie vragen mee te doen met de Boompjestrekdag. Ditmaal vindt deze dag plaats op de Paardenslenkte.

Heb je zin om ons te helpen op zaterdag 23 november om 9.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. In ruil krijg je een leuke dag en koffie met een koek. Staatsbosbeheer zorgt natuurlijk voor gereedschap. We komen bij elkaar bij het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Hooidijk.
Aanmelden kan via een appje bij mij. Je komt dan bij een bestaande appgroep van de Boompjesdag in. Als er dan vragen zijn of als er informatie is komt dat hierin te staan.

Groet,
Frans Wilbers (telefoonnummer 0630857330)

null