Met de OLC de natuur een handje helpen

Oren en ogen van Staatsbosbeheer’. Zo werden wij als lopers en loopsters van de OLC wel eens genoemd door boswachters als Roel Korbee en Jeroen Buunen. Ook de opvolger van Jeroen Buunen, Kees-Jan Westra, nam deze typering recent al in de mond. En ze hebben geen ongelijk, want al vanaf de oprichting in 1993 houden we de zaken in het Springendal tijdens onze trainingen goed in de gaten.

Waarom zeg ik dit? Omdat we niet alleen fungeren als ‘oren en ogen’ maar ook laten we onze handen wel eens wapperen. Dat doen we jaarlijks op zogeheten Natuurwerkdagen. Een aantal OLC’ers steekt dan enthousiast een aantal uren de handen uit de mouwen en helpt zo mee aan noodzakelijke werkzaamheden zoals het opschonen van heide.

Dit jaar is deze Natuurwerkdag op zaterdag 6 november; inderdaad dé zaterdag tijdens de Koale Karmis. Een betere reden om na zo’n eerste kermisdag eens lekker aan het werk te gaan in de natuur is er niet. Daarom nodig ik jullie, daarbij gesteund door boswachter Kees-Jan Westra, uit om mee te doen aan deze Natuurwerkdag. We maken door het jaar heen zo vaak en zo veel gebruik van de faciliteiten van Staatsbosbeheer dat dit een mooie gelegenheid is om wat terug te doen.

Buitenkansje
Ook het bestuur van de OLC staat hier volkomen achter en roept leden op mee te doen. Het spreekt voor zich dat ik het daar mee eens ben. De Natuurwerkdag begint om 9.30 uur en eindigt rond 15.00 uur. Tussendoor biedt Staatsbosbeheer ons een lunch aan. Voor de helpende OLC’ers is het dit keer een extra buitenkansje omdat de werkzaamheden plaats vinden in de Strengen. Dat is een kwetsbaar stukje Springendal dat niet voor publiek is geopend. In de Strengen ontspringen enkele bronnen van de Springendalsebeek. Een unieke kans dus om deze met eigen ogen eens een keer te zien.

Staatsbosbeheer en ik willen graag van tevoren weten op hoeveel werkers er kan worden gerekend. Dus wie mee wil doen, laat het mij zo snel mogelijk even weten, via fransenginy@hetnet.nl

Overigens wordt er zaterdag 6 november vanaf 15.00 uur ook ‘gewoon’ getraind vanaf de Beekprik.

Met een vriendelijke groet,

Frans Wilbers!       

Geplaatst op 31 okt. 2021

Terug naar overzicht