Algemene informatie

Op zaterdag 16 november 2019 vindt alweer de achtste editie van de Springendalloop plaats (locatie Hooidijk – Hoeve Springendal).

Het is vanzelfsprekend dat de kenmerkende aspecten die het in de eerste zeven jaren zo gezellig en sfeervol hebben gemaakt, ook dit jaar weer terugkomen. De loop is, gebaseerd op plezier in het hardlopen en genieten van de natuur. Vast onderdeel is het parkoers, dwars door en midden in het Springendal, met zijn glooiende landschappen, kronkelige bospaden, unieke vergezichten en af en toe een stuk verharde weg.
En natuurlijk na afloop, die typische Twentse (Bourgondische) sfeer met gratis koffie en gebak. Maar ook Glühwein en Bratwurst zullen niet ontbreken.                       

Impressie van de start 

  

Langs de Bronnen (deel van het parkoers 10 en 15 kilometer)

De afstanden zijn 5, 10 en 15 km. Op de 15 kilometer moet in totaal 150 meter hoogteverschil worden overbrugd.
Aanvangstijden diverse afstanden vanaf 14.00 uur:

15 kilometer: 14:00 uur
10 kilometer: 14:05 uur
5 kilometer: 14:10 uur

Afhalen van de startnummers kan tot een kwartier voor de start. Speldjes zijn aanwezig. 

Leden van OLC'93 wordt aangeraden per fiets naar het Springendal te komen. Deelnemers die per auto komen adviseren we te parkeren bij de hoek Hooidijk/ Bouwmansweg. Daar is een ruime parkeerplaats van Staatsbosbeheer en ligt op loopafstand (750 meter) naar de start/finish (Hoeve Springendal).Volg hiervoor de de borden.

Douche-omkleedgelegenheid aanwezig bij start/finish(Hoeve Springendal). Voor het douchen moet een douchemuntje worden betaald. Uitslagen van de diverse afstanden worden z.s.m. vermeld via www.uitslagen.nl . Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met de OLC. Via dit contactformulier.

Eigen risico

Deelname aan de Springendalloop is geheel op eigen risico. De organiserende vereniging Ootmarsumse Lopersclub noch andere betrokkenen tijdens de wedstrijd kunnen aansprakelijk/verantwoordelijk worden gesteld voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of gevolg van diefstal.